Clicky


Gewonden bij explosie in België na 'gepruts met gasfles'

Gewonden bij explosie in België na 'gepruts met gasfles'
16-12-2023 10:13 | Buitenland | auteur ANP

LOKEREN - Door een zware explosie in het Belgische Lokeren zijn vrijdagavond zeker zeven mensen gewond geraakt. Minstens twee van de slachtoffers zouden derdegraads brandwonden hebben. Een van hen verkeert in levensgevaar, bericht de krant Gazet van Antwerpen. Onder de slachtoffers zouden zich twee kinderen bevinden van 13 en 14 jaar.

De explosie zou mogelijk zijn ontstaan doordat een fles met gas ontplofte op de zolder. De krant schrijft dat de zoon van de bewoonster en enkele vrienden aan het "prutsen" waren met de fles. Het was zaterdagochtend nog onduidelijk om wat voor gas het gaat.

Na de explosie brak brand uit in de woning. Buurbewoners verklaren volgens de krant dat een "twintigtal" jongeren het huis uit zou zijn gevlucht. "De ergste gewonden lagen vervolgens voor de deur te rollen van de pijn." Omwonenden zouden hulp hebben verleend met natte dekens en emmers water.

De politie noemde het nog te vroeg om te zeggen wat er precies is voorgevallen. Dat moet nog worden onderzocht. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen.