Clicky


Geranco kiest voor Volvo FH LZV

Geranco kiest voor Volvo FH LZV
03-06-2013 13:01 | Volvo | auteur de redactie
Geranco Transport is gespecialiseerd in het vervoer van sierteeltproducten vanuit de Bommelerwaard en omstreken naar alle bloemenveilingen. Voor het transport heeft het bedrijf onder meer vier LZV-combinaties. De laatste daarvan is een nieuwe Volvo FH, die geleverd is door Van Dijk Culemborg.

Geranco Transport is gespecialiseerd in het vervoer van bloemen en planten, maar verzorgt ook transport buiten de sierteeltsector. Arjan Bouman, die samen met zijn vrouw Gerda de directie voert, vertelt: "Wij rijden nu met 29 trucks, waaronder vier LZV's en hebben daarnaast drie vaste charters. Door de groei van de afgelopen jaren en de nauwe samenwerking met kwekers, kopers en bemiddelingsbureaus kunnen wij op vrijwel elk moment van de dag de producten op de plaats van bestemming brengen. Van belang daarbij is de schaalgrootte en om de lijnen tussen planning, kwekers en chauffeurs dag en nacht kort te houden. De laatste jaren hebben we nadrukkelijk gekeken naar een manier om het aantal lege kilometers terug te dringen. Dat is onder meer gelukt door de inzet van LZV’s. De nieuwe Volvo FH is voor ons een uitbreiding en zal als trekker gaan dienen voor een LZV."


Goede ervaringen
De nieuwe Volvo FH Globetrotter XL is een 420 pk Euro 5-uitvoering. "Wij hebben veel goede ervaringen met deze motor, dat is ook de reden dat we hiervoor bewust hebben gekozen. Hij is zuinig en uitermate geschikt voor ons werk. In de praktijk blijkt de Volvo FH ook zeer comfortabel voor de chauffeur en is het bedieningsgemak fantastisch. De eerste reacties zijn dan ook enorm positief, zowel bij de chauffeur als wel de reacties die hij op zijn beurt krijgt als hij onderweg is. Het is echt een dijk van een truck, die de beloften nu al meer dan waarmaakt. Toen ik de nieuwe Volvo FH zag was ik onder de indruk van zijn uitstraling. We hebben vertrouwen in het product Volvo, maar bovenal in onze dealer Van Dijk. Het gaat uiteindelijk om de organisatie die erachter staat."