Clicky


Zoektocht in Groningen naar vermiste 25-jarige Thomas levert niets op

Zoektocht in Groningen naar vermiste 25-jarige Thomas levert niets op
17-12-2023 20:43 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De politie en inwoners van de stad Groningen hebben zaterdagavond en zondag gezocht naar een 25-jarige Thomas van Zeewijk Vink die sinds de nacht van vrijdag op zaterdag wordt vermist. De zoektocht heeft nog niets opgeleverd en is buiten vanwege de ingevallen duisternis voor nu gestaakt, laat een woordvoerster van de politie weten. Maandagmorgen wordt de balans opgemaakt en besloten of er verder wordt gezocht.

De man is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur vertrokken vanaf de Kattenhage in Groningen en mogelijk in de richting van de Turfsingel en de Eerste Hunzestraat gegaan. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem. "We maken ons zorgen om zijn welzijn", aldus de politie. Ook omdat de man waarschijnlijk zonder jas is vertrokken.

Omwonenden langs de route die de man mogelijk heeft afgelegd wordt verzocht beelden van een dashcam of cameradeurbel terug te kijken tot middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag. Mocht daarop de vermiste persoon te zien zijn, dienen ze contact op te nemen met de politie.

De politie heeft zaterdag met een helikopter naar de man gezocht. Zondag is er met honden en drones gezocht in en bij onder meer het Oosterhamrikkanaal en recreatiegebied Stadsstrand, aldus de woordvoerster. Het Dagblad van het Noorden meldde eerder zondag dat er een zwart T-shirt in het water was gevonden. Maar volgens de politie is inmiddels duidelijk dat dat niets met de vermissingszaak te maken heeft.