Clicky


Vroegop-Windig kiest voor nieuwe Volvo FE en FL met Euro 6-motor

Vroegop-Windig kiest voor nieuwe Volvo FE en FL met Euro 6-motor
04-06-2013 10:36 | Volvo | auteur de redactie
Vroegop-Windig, logistiek dienstverlener voor AGF en andere versgroepen heeft vier nieuwe Volvo FE en een Volvo FL bakwagen besteld. De vijf trucks zijn alle voorzien van een Euro 6-motor. De aflevering wordt gedaan door Volvo Truck Center Amsterdam.

René Hulsbosch is wagenparkbeheerder van Vroegop-Windig, een onderneming die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. "We hebben bewust voor de aanschaf van deze nieuwe modellen gekozen vanwege het feit dat alle vijf trucks kunnen worden uitgerust met een Euro 6-motor. Nog niet zo lang geleden hebben wij de Lean and Green Award in ontvangst mogen nemen en in het Plan van Aanpak dat we hebben ingediend, hebben wij nadrukkelijk aangegeven de uitstoot van CO2 te willen reduceren. De introductie van de nieuwe Volvo FE en Volvo FL met Euro 6 kwam ons dan ook goed uit."

De aanschaf van deze vijf trucks komt bovenop de aanschaf van een Volvo FE en vijf Volvo FL bakwagens die het bedrijf in september 2012 heeft gedaan. Het totale aantal Volvo-trucks in het wagenpark van Vroegop-Windig stijgt daarmee naar zeventien.

Volvo FE met I-Shift
"De Volvo FL met I-Sync is een 16-tons distributietruck, die vooral zal worden ingezet voor onze klant De Kweker. Daarnaast schaffen wij twee Volvo FE 280 pk bakwagens en twee Volvo FE 320 pk trekkers aan. Alle vier Volvo FE trucks zijn uitgerust met I-Shift en gaan rijden in het landelijke distributienetwerk van diverse AGF-specialisten", aldus Hulsbosch.


"Schoonste truck"
Vroegop-Windig is nog niet zo lang klant van Volvo Trucks, maar René Hulsbosch is uitermate tevreden over de prestaties van de trucks en vindt de keuze voor nog eens vijf bakwagens in het kader van de doelstellingen, zoals gesteld in Lean and Green, volstrekt logisch: "Een schonere truck is er op het moment niet."

In dat kader heeft Vroegop-Windig inmiddels al de Lean and Green Star mogen ontvangen. De levering van de nieuwe trucks wordt verwacht rond week 40.