Clicky


Zoekactie van vrijwilligers naar vermiste Thomas uitgebreid

Zoekactie van vrijwilligers naar vermiste Thomas uitgebreid
18-12-2023 13:35 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - De zoekactie van vrijwilligers naar de vermiste Thomas van Zeewijk Vink uit Groningen wordt uitgebreid. Dat meldt SAR Nederland, die met vrijwilligers vaker naar vermiste mensen zoekt. De 25-jarige inwoner van Groningen is zoek sinds zaterdag 16 december. Maandag wordt met waterscooters en een bootje met sonar gezocht op wateren langs de route die de man vermoedelijk heeft afgelegd.

De man vertrok in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht vanaf de Kattenhage in de stad en ging mogelijk richting de Turfsingel en Eerste Hunzestraat. De zoektocht van zaterdag en zondag heeft niets opgeleverd. Zaterdag is onder meer een helikopter ingezet. Zondag is gezocht met drones en honden. Maandag beslist de politie over hoe nu verder. Ze vraagt in elk geval opnieuw om tips, beelden en informatie over het zoekgebied rond Kattenhage, Oosterhamrikkade, Oosterhamrikkanaal en Eerste Hunzestraat. Daarmee is hopelijk de route van de man te bepalen.

Ook mensen van SAR Nederland hebben al geholpen met zoeken. Een woordvoerder van deze vrijwilligersorganisatie zegt dat de familie ze heeft ingeschakeld om te helpen. Ook de samenwerking met de politie verloopt goed, volgens hem.

Maandag wordt dus gezocht in vijvertjes en kanalen, zoals op het Damsterdiep. Maar ook de inzet van honden gaat door. Volgens de woordvoerder zijn zo'n dertig vrijwilligers bij de zoekactie betrokken.