Clicky


Beekman Transport neemt 2-assige Floor open laadbak oplegger in gebruik

Beekman Transport neemt 2-assige Floor open laadbak oplegger in gebruik
04-06-2013 16:59 | Trailers | auteur de redactie
Pacton leverde deze week een 2-assige gestuurde Floor open laadbak oplegger, met een gvw van 35.000 kg aan de firma Beekman Transport uit Apeldoorn. Het voertuig is voorzien van een gedwongen stuursysteem op de laatste as, dit zorgt er in combinatie met de lengte van 10.900 mm voor dat het voertuig uiterst makkelijk te manoeuvreren is.

De oplegger beschikt over twee stuks 10-tons BPW assen voorzien van trommelremmen, waarop Goodyear 385/65 R 22.5 (5-ton) banden gemonteerd zijn. De assen en het stuur systeem worden automatisch gesmeerd middels een Groeneveld automatisch smeersysteem. Daardoor is onderhoud aan het voertuig een stuk eenvoudiger. De voorste as is voorzien van een aslift.


De opbouw bestaat uit 2 x 5 steekschotten van 600 mm hoog en een kopschot van 1.200 mm. Om lading op de bak vast te kunnen zetten zijn er diverse verschillende soorten lading vastzet voorzieningen aangebracht. Het randprofiel is voorzien van 10 paar 8-tons bindogen en 10 rongkokers per zijde.


Ook zijn er in de vloer op drie posities rongkokers over de volledige breedte geplaatst. Tenslotte zijn er voor het meenemen van containers diverse twistlockplaten in de vloer aangebracht, voor 20 ft. voorop; 20 ft. centraal en 20 ft. achterop.


Aan de achterzijde is de oplegger aangepast, om een kooiaap mee te kunnen nemen. Onder het chassis en op het kopschot zijn diverse opbergvoorzieningen aangebracht, om onder andere de steekschotten en meegeleverde rongen te kunnen opbergen.