Clicky


CNV-leden stemmen in meerderheid tegen nieuwe cao maar niet alle leden hebben gestemd

CNV-leden stemmen in meerderheid tegen nieuwe cao maar niet alle leden hebben gestemd
19-12-2023 19:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Nadat FNV-leden akkoord zijn gegaan met het eindbod van de transportwerkgevers voor een nieuwe cao hebben de CNV-leden tegen gestemd. Echter blijkt dat heel veel leden niet gestemd hebben ondanks herhaalde oproepen van de vakbond om hun stem uit te brengen.

Van de uitgebrachte stemmen heeft 66 procent tegen het eindbod van de werkgevers gestemd en 34 procent voor. Volgens CNV is er veel verdeeldheid in de achterban. Dat is terug te zien in het feit dat heel veel leden niet gestemd hebben.

CNV Vakmensen staat nu voor de vraag: Wat vinden de leden die niet gestemd hebben? Moet de vakbond deze uitslag nu zien als een overduidelijk nee, of toch een ja?

Stemming FNV

Inmiddels is de uitslag van de stemming van de leden van de FNV bekend, de leden van de FNV hebben met een kleine meerderheid vóór het eindbod gestemd. Dit betekent dat de er een cao gesloten wordt tussen de werkgevers en de FNV.

Omdat CNV Vakmensen en de kadergroep er van overtuigd zijn dat vernieuwing van de cao noodzakelijk is, mag het niet zo zijn dat dat CNV Vakmensen geen partij is bij de cao voor 2024-2025 en dus geen stem krijgt bij deze vernieuwing. Omdat het niet reëel is te denken dat CNV Vakmensen zonder de gehele achterban in het beroepsgoederrenvervoer een beter resultaat af kan dwingen, vraagt het CNV aan leden die niet gestemd hebben alsnog hun stem uit te brengen. 

"We zijn absoluut niet tevreden over het eindbod, maar een groot deel van de achterban heeft zich door niet te stemmen uitgesloten voor acties voor een beter resultaat", aldus de onderhandelaars van CNV Vakmensen.