Clicky


Turkish Airlines breidt vloot uit met bestelling van 355 Airbus vliegtuigen

Turkish Airlines breidt vloot uit met bestelling van 355 Airbus vliegtuigen
20-12-2023 16:15 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - [update 18:10 uur] Turkish Airlines kondigt met trots een uitbreiding van haar vloot aan met de aankoop van 355 ultra moderne Airbus-toestellen. De order bestaat uit 250 van de best verkopende A321's en 105 van de zeer efficiënte A350 widebody vliegtuigen. Waarvan zestig A350-900's zijn aangekocht, twintig A350-900's in optie zijn genomen, vijftien A350-1000's zijn aangekocht, vijf A350-Freighters zijn aangekocht en vijf A350-Freighters in optie zijn genomen.

Deze aankoop benadrukt de ambitie van Turkish Airlines om haar operationele efficiëntie te verbeteren waarbij zorg voor het milieu en het comfort van haar passagiers centraal staat. De ingebruikname van deze nieuwe generatie vliegtuigen past in de visie van de luchtvaartmaatschappij om toonaangevend te blijven in de luchtvaartindustrie en duurzame groei te ondersteunen.

In lijn met deze aanzienlijke vlootuitbreiding is Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Türkiye, van plan om haar status als luchtvaartmaatschappij met een van 's werelds meest uitgebreide vluchtnetwerken te blijven versterken. De toevoeging van deze Airbus vliegtuigen zal de luchtvaartmaatschappij nog beter in staat stellen om Türkiye te verbinden met de verste uithoeken van de wereld om zo passagiers nog meer bestemmingen en reismogelijkheden te bieden met behoud van de hoogste normen van service en connectiviteit.

Over de nieuwe order zei Turkish Airlines voorzitter van de raad van bestuur en het uitvoerend comité, Prof. Dr. Ahmet Bolat: "Deze mijlpaalorder is meer dan een uitbreiding; het is een bewijs van onze toewijding aan innovatie, operationele uitmuntendheid en een duurzame toekomst. De toevoeging van deze geavanceerde Airbus vliegtuigen aan onze vloot zal niet alleen onze operationele capaciteiten verbeteren, maar ook aanzienlijk bijdragen aan onze milieudoelstellingen. Door onze vloot te moderniseren met efficiëntere en milieuvriendelijke vliegtuigen versterken we onze leidende positie in de wereldwijde luchtvaart en dragen we bij aan de prominente positie van het land als luchtvaarthub. Bovendien zal deze uitbreiding ook een aanzienlijke positieve impact hebben op de toeristische sector van Türkiye. Verbeterde vluchtoperaties en een betere connectiviteit, dankzij deze ultra moderne vliegtuigen, zullen meer internationale toeristen aantrekken, waardoor de toeristische economie een impuls krijgt. Dit zal niet alleen het rijke culturele erfgoed en de natuurlijke schoonheid van Türkiye onder de aandacht brengen van een breder publiek, maar ook de algehele groei van het land ondersteunen."

Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer en Head of International zei over de deal: "Deze order voor de nieuwste generatie vliegtuigen toont de gedurfde visie van Turkish Airlines. De A350-900, A350-1000, A350F en A321 zullen stuk voor stuk bijdragen om de toekomstige en duurzame uitbreiding van de luchtvaartmaatschappij vorm te geven met een groter bereik, minder brandstof, lawaai en uitstoot en de beste cabine in zijn klasse.

Beide vliegtuigtypes zijn uitgerust met geavanceerde technologieën, die opmerkelijke verbeteringen opleveren op het gebied van brandstofverbruik, operationele kosten, CO2-uitstoot en geluidsreductie. Dit onderstreept het streven van Turkish Airlines naar duurzaamheid en passagierscomfort.

Turkish Airlines blijft toonaangevend in de luchtvaartindustrie en levert voortdurend ongeëvenaarde service en ervaringen aan haar passagiers. Deze overname versterkt de toewijding van de luchtvaartmaatschappij om de meest comfortabele, efficiënte en milieuvriendelijke reisopties aan te bieden.