Clicky


Drie zwaargewonden waaronder een kind bij ernstig ongeval met vrachtwagen op A2

Drie zwaargewonden waaronder een kind bij ernstig ongeval met vrachtwagen op A2 [+foto]
21-12-2023 09:17 | Ongevallen | auteur Redactie

ZALTBOMMEL - Op de A2 bij Zaltbommel heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ernstig verkeersongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde iets na 01:00 uur in de nacht op de A2 vanuit Den Bosch in de richting van Utrecht ter hoogte van het industrieterrein van Zaltbommel. De vrachtwagen bleek achterop de personenauto gereden te zijn waardoor de personenauto in de berm tot stilstand kwam.

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Naar verluid zou de personenauto of stilgestaan hebben op de rechterrijstrook of stapvoets hebben gereden. Wel is duidelijk dat om 00:57 uur de brandweer een melding kreeg van een autobrand op de A2 bij Zaltbommel. Negen minuten later om 01:06 uur kregen de hulpdiensten de melding van het ongeval.

Bij het ongeval raakten drie personen gewond, zij werden zwaargewond/in zorgwekkende toestand met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht.

Het zou gaan om twee volwassenen en een kind. Na het ongeval kwamen meerdere ambulances naar de plek van het ongeval. Ook het mobiel medisch team, ook wel bekend als het team van de traumahelikopter, kwam met de auto ter plaatse.

Na het ongeval waren twee rijstroken van de snelweg A2 in de richting van Utrecht afgesloten. De meeste linkerrijstrook bleef open en hier gold een maximum snelheid van 50 km per uur. Echter trokken maar weinig weggebruikers zich iets aan van deze snelheid en vlogen de personenauto's en vrachtwagens langs het ongeval waar op dat moment vele hulpverleners bezig waren.

De verkeersongevallen analyse heeft het ongeval in onderzoek en zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Volgens getuigen zouden omstanders de gewonde(n) uit de auto hebben getrokken omdat het voortuig in brand zou hebben gestaan. Het beginnende brandje kon door de brandweer snel geblust worden.

De vrachtwagenchauffeur is bij het ongeval ongedeerd gebleven. Naast de personenauto had ook de vrachtwagen forse schade. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Naar verluid zou een andere vrachtwagen de personenauto nog net hebben kunnen ontwijken. Onbekend is of de matrixborden na de eerste melding van de autobrand in werking waren. De officier van Dienst van de politie kon vannacht nog niet meer informatie geven over de toedracht van het ongeval, behalve dat de toedracht word onderzocht.