Clicky


Zes nieuwe Volvo FM11 410 pk trekkers voor Portena Heerenveen

Zes nieuwe Volvo FM11 410 pk trekkers voor Portena Heerenveen
11-06-2013 11:22 | Volvo | auteur de redactie
HEERNVEEN - Portena Logistiek uit Heerenveen heeft een modern wagenpark dat ruim 100 combinaties telt en recent is uitgebreid met zes nieuwe Volvo FM11 410 pk trekkers. De levering is gedaan door Volvo-dealer M.S. de Vries en Zonen B.V. Het gunstige brandstofverbruik was voor Portena reden om opnieuw voor Volvo-trucks te kiezen.

Jan Bijker is Facilitair Manager bij Portena. "De zes nieuwe Volvo FM11 410 pk trekkers komen in ons wagenpark bovenop een eerder geleverde serie van tien Volvo’s van dit type. Dit type Volvo is de meest zuinige truck gebleken. Alle nieuwe trucks zijn voorzien van Dynafleet, een enorme vooruitgang in het inzicht dat Portena krijgt in het verbruik per chauffeur per auto. Tot nu toe hadden wij alleen zicht op het verbruik per auto, maar was voor ons onduidelijk hoe de verschillende chauffeurs met de truck omgaan. Het kon bijvoorbeeld voorkomen dat een weekendchauffeur slechter presteerde dan een vaste chauffeur op de doordeweekse dagen. Met Dynafleet krijgen we dat perfect in beeld. De chauffeurs hebben daarnaast allemaal de training 'Zuinig rijden' gevolgd.”


Wasstraat
Volvo-dealer M.S. de Vries heeft sinds begin mei de beschikking over een speciale wasstraat voor het wagenpark van Portena. De beide bedrijven zijn in dezelfde straat gehuisvest en tot voor kort werden elke zaterdag 40 tot 45 trailers van Portena elders in Heerenveen gewassen. Met de nieuwe wasstraat kan er gedurende de hele week worden gewassen op het moment dat een trailer 'thuiskomt'.

"De nieuwe wasstraat van M.S. de Vries zit tegenover onze vestiging en dat zorgt ervoor dat we de wasbeurten veel beter kunnen plannen, minder kilometers hoeven te maken en minder CO2-uitstoot hebben. Dat past dan weer mooi in de doelstellingen die wij ons hebben gesteld in het kader van de Lean and Green Award", vertelt Jan Bijker.


Portena Logistiek sinds 1932
Portena Logistiek is een dynamische, vooraanstaande en veelzijdige logistieke dienstverlener met de hoofdvestiging in Heerenveen. De onderneming vindt zijn oorsprong in 1932 en is sinds die tijd uitgegroeid tot een van de grotere distributeurs en warehouses in Nederland.

Portena verzorgt de totale goederenstroombeheersing, voorraadbeheer, transport en distributie voor zijn opdrachtgevers. De laatste jaren is fors geïnvesteerd in nieuwbouw, uitbreiding en opwaardering van het warehousecomplex, dat een totaal vloeroppervlak bestrijkt van meer dan 50.000 m² met een capaciteit van 85.000 palletplaatsen. Het wagenpark is goed voor een dagelijks laadvermogen van 2.800 ton.

Portena heeft de aanschaf van de zes nieuwe vrachtwagens gecombineerd met de introductie van een nieuwe huisstijl: een compleet witte in plaats van een groenwitte cabine. Jan Bijker over de wisseling van huisstijl: “Een compleet witte trekker is op vele fronten interessanter voor ons. Het is voordeliger, het combineert beter met de reclame-uitingen van onze klanten en het past beter bij onze gewenste uitstraling.”