Clicky


Hertoghs Carrosserieën levert "Beavertail opleggers" aan Kennis Transport

Hertoghs Carrosserieën levert
12-06-2013 17:39 | Trailers | auteur de redactie
Het bedenken van klant specifieke transportoplossingen zit bij Kennis Transport in het DNA. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich al jaren. Eén van deze oplossingen is de Beavertail.

Door een ingenieus, gepatenteerd systeem met een beweegbaar deel van de laadvloer kunnen machines via een kleine hellingshoek in een normale oplegger met schuifzeilcarrosserie geladen en gelost worden. Het gaat om machines waarvoor normaal gesproken speciaal transport vereist is. De opleggers hebben een lage laadvloer en maken optimaal gebruik van de beschikbare laadruimte.


De voertuigen blijven geschikt voor alle vormen van groupagevervoer zonder beperkingen ten opzichte van de conventionele voertuigen. Het idee is om hiermee verschillende ladingstromen te kunnen bundelen. Hierdoor is Kennis Transport in staat om haar voertuigkilometers en daarmee schadelijke uitstoot voor het milieu te verminderen!

Hertoghs Carrosserieën in Roosendaal heeft de uitdaging aangenomen en een vernieuwd technisch ontwerp gemaakt waarbij DRACO te Sneek de bouw van de opleggerchassis ter hand nam. Het laatste deel van de laadvloer is uitgerust met een hydraulisch laadbed welke via een draadloze bediening kan heffen en dalen. Het laadbed is voorzien van een anti-slip laadvloer en heeft een capaciteit van zo'n acht ton. In het laadbed is ruimte voor opberging van vier aluminium oprijbanen.


De achterstijlen van de schuifzeilopbouw zijn, na opening van het schuifdak, hydraulisch te verbreden, waardoor er een doorgangsbreedte van 3 meter ontstaat.

Kennis Transport heeft met de levering van deze twee opleggers een zeer specifieke vervoersoplossing in huis, waarmee ze een unieke dienstverlening kunnen bieden!