Clicky


De Rooy Transport kiest voor Erkend Duurzaam

De Rooy Transport kiest voor Erkend Duurzaam
12-06-2013 17:46 | Overig | auteur de redactie
De Rooy Transport - Logistiek staat bekend om het verduurzamen van al haar bedrijfsactiviteiten. Het wagenpark van het transportbedrijf uit ’t Goy werd in April uitgebreid met twee IVECO’s Stralis, geleverd door IVECO Schouten. Hoe kan het ook anders, groen gas is de brandstof.

De Rooy Transport – Logistiek is gevestigd in ’t Goy, nabij Houten. Naast het transportbedrijf zijn er ook een autobedrijf en een tankstation gevestigd. Allen onder de naam van De Rooy. In de werkplaats van het autobedrijf wordt het eigen wagenpark onderhouden en het tankstation is in maart 2013 uitgebreid met een groen gas vulpunt. “Bij deze groen gas tanklocatie tanken we niet alleen zelf. Particulieren en bedrijven uit de omgeving maken er ook gebruik van,“ vertelt Peter de Rooy die samen met zijn broer Ad eigenaar is van De Rooy.


Als beloning voor het behalen van een CO2-reductie van minimaal 20% ontving De Rooy Transport op 16 mei 2013 de "Lean and Green Star Award." De CO2-reductie wordt bereikt door het plaatsen van zonnepanelen op de gebouwen van De Rooy, Led-verlichting in de gebouwen en het gebruik van groen gas als brandstof. Ook wordt er gezocht naar zoveel mogelijk duurzame leveranciers.

"Het streven is om op een zo duurzame manier te ondernemen", aldus Peter de Rooy. "Het vergt een andere kijk op ondernemen. Het investeren in duurzaamheid gecombineerd met de mindere tijd waarin het bedrijfsleven verkeert neemt risico’s met zich mee. Maar de investeringen leveren kostenreductie op, een duurzaam imago en trekt nieuwe klanten aan."


Acht voertuigen op groen gas
De twee nieuwe IVECO's Stralis die op groen gas rijden zijn uitgevoerd in de herkenbare kleurstelling van De Rooy Transport. Inzet van de nieuwe voertuigen zal voornamelijk distributiewerk zijn. De actieradius van de voertuigen ligt tussen de 400 en 450 kilometer. Elke dag worden de gastanks van de IVECO's Stralis gevuld bij het tankstation op de thuisbasis. Volgens Peter de Rooy was de keuze voor IVECO Schouten snel gemaakt.

"Wij hebben zeer prettige ervaringen met de vestiging in Utrecht. Ons wagenpark bevatte al vijf IVECO’s en een Fiat. Allemaal met groen gas als brandstof. Daarnaast heeft IVECO Schouten de stempel Erkend Duurzaam. Dit vinden wij zeer belangrijk."


De Rooy Transport is voorlopig nog niet klaar met het verduurzamen van haar bedrijfsactiviteiten. Meer groen gasvoertuigen in het wagenpark is een mogelijkheid. Daarnaast zullen in de nabije toekomst tests worden uitgevoerd met een elektrische vrachtwagen met een GVW van maximaal 18 ton. Ook sluit De Rooy de toepassing van waterstof niet uit.

"Wanneer waterstof de elektriciteit kan leveren voor de elektromotor van een voertuig, kan het ook elektriciteit leveren voor andere toepassingen. Ik denk hierbij aan de elektriciteit die in de kantoren en transporthallen wordt gebruikt."