Clicky


Vrouw zwaargewond door omvallende boom in Gelderse Wilp

Vrouw zwaargewond door omvallende boom in Gelderse Wilp
21-12-2023 21:19 | Ongevallen | auteur ANP

WILP - In het Gelderse dorp Wilp is een vrouw zwaargewond geraakt doordat een boom door storm Pia op haar is gevallen. Dat gebeurde aan het einde van de middag tijdens het fietsen op de Molenallee. De 39-jarige vrouw uit de gemeente Deventer is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Volgens de regionale krant de Stentor is de vrouw een zorgbegeleider en zat ze met een cliënt op een duofiets toen de boom omviel. De cliënt raakte volgens de krant lichtgewond en is inmiddels terug op zijn woongroep.

De veiligheidsregio meldt dat het fietspad is afgesloten door meerdere omgevallen bomen. Volgens een woordvoerder gaat het om een lange weg met veel bomen. Hij meldt dat er verder in de regio Noord- en Oost-Gelderland op een paar plekken straten zijn afgezet doordat onder meer bomen en takken voor gevaarlijke situaties zorgen. Maar behalve de gewonde vrouw zijn er verder vooralsnog geen grote incidenten gemeld.

De brandweer in Twente meldt dat in alle gemeenten in de regio stormschades en overlast zijn gemeld door storm Pia. Het gaat veelal om omgewaaide bomen. De brandweer zegt daar rond de honderd incidenten te hebben verwerkt.

Ook een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Midden laat weten meldingen te krijgen van stormschades. "Het gaat om een boompje hier en een boompje daar." Maar grote incidenten hebben er vooralsnog niet plaatsgevonden.