Clicky


Nieuw lid Raad van Commissarissen luchtvaartmaatschappij Transavia

Nieuw lid Raad van Commissarissen luchtvaartmaatschappij Transavia
22-12-2023 17:04 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Per 1 januari 2024 is Birgit Otto benoemd als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Transavia. Michel Coumans, wiens zittingstermijn is verlopen, neemt afscheid van de RvC. Birgit Otto wordt ook de nieuwe voorzitter van de audit committee.

Marcel de Nooijer, CEO Transavia: "We zijn blij dat Birgit ons komt versterken in de RvC. Zij kent de luchtvaart goed en met haar schat aan kennis en ervaring kan zij een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling en toekomst van Transavia leveren. We kijken uit naar haar komst. Ook bedank ik Michel voor zijn inzet voor Transavia. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in diverse uitdagende dossiers."

Birgit Otto heeft het afgelopen jaar acht maanden als interim COO bij ProRail gewerkt en was van 2014 tot het voorjaar van 2022 Executive Vice President & Chief Operating Officer bij Schiphol Group. Daarvoor werkte ze als Managing Director in diverse rollen, eveneens bij Schiphol Group en dertien jaar bij verschillende Nedlloyd bedrijven. Daarnaast is Birgit Otto lid van de RvC van Royal Flora Holland, Steinweg/Handelsveem Beheer en Royal IHC en neemt ze deel in de Raad van Toezicht van Kika en de FBO.

De RVC van Transavia bestaat per 1 januari 2024 uit Jenny Elissen (voorzitter), Erik Swelheim, Elisabeth Stevens en Birgit Otto.