Clicky


200ste Volvo voor De Waard Transport

200ste Volvo voor De Waard Transport
13-06-2013 10:31 | Volvo | auteur de redactie
NOORD-SCHARWOUDE - De Waard Transport uit Noord-Scharwoude is onlangs overgegaan tot de aanschaf van de 200ste Volvo in het wagenpark. De nieuwe Volvo FH Euro 6 werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Van der Linden Van Sprankhuizen.

Cees de Waard is directeur van De Waard Transport, de vierde generatie die aan het roer staat van de onderneming. "Duurzaam ondernemen is ons motto, ook in relatie met klanten en leveranciers. Uit het feit dat we nu een 200ste Volvo hebben aangeschaft, spreekt een groot vertrouwen in het merk Volvo Trucks. De eerste Volvo in ons wagenpark was een Volvo Viking 6x2 en dan schrijven we het jaartal 1954. De 100e Volvo hebben we aangeschaft in 1989, dat was een Volvo F12 6x2 motorwagen."

De Waard Transport rijdt al sinds het begin van de jaren zestig dagelijks op diverse bestemmingen in Zuid-Europa. Cees de Waard: "Italië is wel echt onze specialiteit, wij waren de eerste transporteur met groupagevervoer op die bestemming, daarnaast zijn we ook een voorloper op het gebied van intermodaal transport, gecombineerd weg-railvervoer. Deze dienstverlening hebben we Road2Rail genoemd. Een propositie met een groot aantal voordelen, zoals duurzaamheid, statusbewaking van zendingen op afstand via satelliet, temperatuurbewaking, een snel en betrouwbaar netwerk, transporttraject, van huis-tot-huis en alles in eigen beheer."


De Waard Transport treedt bij haar activiteiten zoveel mogelijk op als een soort van logistiek regisseur die haar klanten op alle fronten ontzorgt. Cees de Waard: "Onze organisatie hebben wij afgestemd op een dergelijk totaalpakket, het sluit aan bij een veranderde marktsituatie en de wensen van klanten naar supplychain-management. Wij zorgen ervoor dat goederen tijdig en zo economisch efficiënt mogelijk op de plaats van bestemming komen. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke drijfveer die in het DNA van De Waard Transport verankerd zit."

Nieuwe FH Euro 6
De aanschaf van deze nieuwe Volvo moet ook in dat licht worden bezien. Cees de Waard: "Deze Volvo is voorzien van een Euro 6-motor en past binnen onze doelstellingen die er ook toe hebben geleid dat we de Lean and Green Award hebben ontvangen. In het Plan van Aanpak dat we hebben ingediend om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen, hebben we concreet aangegeven dat we zouden gaan investeren in Euro 6."

"De aangeschafte Volvo zorgt ervoor dat we meer lading kunnen vervoeren, minder leegstand hebben, dus zuiniger en kostenbesparend. Het feit dat deze truck een Euro 6-motor heeft, betekent bijvoorbeeld ook dat we minder tol hoeven te betalen in Oostenrijk en Duitsland, de doorvoerlanden naar Italië, waarvoor we deze truck voornamelijk zullen gaan inzetten."


Het front van de truck zal worden voorzien van het motto ‘Mega blue, Green 2 You !’ om de betrokkenheid van De Waard Transport bij Milieu Vriendelijk Ondernemen (MVO) nog eens te benadrukken.

De Waard Transport
De Waard Transport is een sterk internationaal gerichte transportorganisatie met bijna 80 jaar ervaring, gevestigd in Noord-Scharwoude. Een echt familiebedrijf dat inmiddels toe is aan een vierde generatie. De onderneming rijdt al sinds het begin van de jaren zestig dagelijks op diverse bestemmingen in Zuid-Europa.