Clicky


N. van Dalen koel- en vriestransport investeert in nieuw materieel

N. van Dalen koel- en vriestransport investeert in nieuw materieel
13-06-2013 16:47 | Overig | auteur de redactie
NUENEN - N. van Dalen koel- en vriestransport uit Nuenen is gespecialiseerd in het vervoer van bakkerijingrediënten. Slagroom, banketvullingen, appelproducten en vloeibare eierproducten worden door middel van geconditioneerd transport vervoerd van de producent naar de verwerker, veelal ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers. Naast gekoeld en diepvriestransport, vervoert Van Dalen Transport ook verwarmde producten, zoals chocolade bij +20°C.

Eén van de belangrijkste opdrachtgevers van het Nuenense transportbedrijf is Friesland Campina Professionals, eveneens uit Nuenen. In totaal werkt Van Dalen Transport voor een tiental vaste klanten en opdrachtgevers. Onlangs schafte het bedrijf enkele nieuwe koeltrailers aan voorzien van Thermo King koelmachines.

Groei
N. van Dalen Transport bestaat inmiddels 16 jaar. In 1997 is oprichter en eigenaar Nico van Dalen met één auto voor zichzelf begonnen. Zijn ex-werkgever is inmiddels nog steeds een trouwe klant van Van Dalen. Het bedrijf groeide snel en na een half jaar bestond de vloot al uit vijf auto’s. Nico van Dalen: "Op dat moment ben ik zelf aanzienlijk minder gaan rijden en ben ik de planning gaan doen. Nu wordt er gereden met tien trekker opleggers, twee bakwagens en twee geconditioneerde bestelbussen, één met laadklep en één zonder, die worden ingezet voor snel/koerierstransporten. De planning wordt inmiddels al zeven jaar verzorgd door een vaste medewerker."

Van Dalen Transport verzorgt dagelijks vaste ritten in Nederland en België. Het bedrijf beschikt tevens over geconditioneerde tankwagens.

Een stapje meer
Het transportbedrijf heeft haar sterke groei te danken aan haar betrouwbaarheid en servicegerichtheid. "Wij overleggen altijd met onze klanten wat wel en niet mogelijk is”, aldus Nico van Dalen. “Daarnaast leveren wij niet af aan de voordeur, maar plaatsen wij de goederen in de koelcel volgens het fi-fo systeem. Tevens vindt er registratie en controle plaats op de emballage en op eventuele schade."

Voor een relatief klein bedrijf is Van Dalen Transport behoorlijk geautomatiseerd. "We beschikken over een modern TMS systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van boardcomputers, waarmee wij zowel onze voertuigen op de voet kunnen volgen en alle informatie vrijwel direct in huis hebben en rechtstreeks contact met de chauffeurs kunnen onderhouden. De klant hoeft dus alleen maar een handtekening te zetten, de rest hebben wij gedaan. Ook zijn al onze voertuigen voorzien van een elektrische Pompwagen (LPT), waardoor de werkzaamheden minder belastend zijn voor de chauffeur. Wij werken overigens alleen met eigen Nederlandstalige chauffeurs en we doen meer aan opleiding dan alleen de verplichte cursussen voor Code95."

Merkenbeleid
Transportbedrijf Nico van Dalen is een betrouwbare partner voor haar klanten. Het bedrijf vindt betrouwbare partners eveneens zeer belangrijk en heeft daarom een één-merken-beleid. Zo zijn de trekkers van het merk DAF, de carrosserieën van het merk Chereau/Hertoghs en de koelmachine komt van Thermo King.
Nico van Dalen: "DAF is uiterst betrouwbaar en zuinig en biedt ons de laagste prijs op reparatie en onderhoud."

"Daarnaast zit de garage voor ons op loopafstand. Daarnaast komen onze carrosserieën sinds enkele jaren bij Chereau vandaan; een degelijk product en een fantastische carrosseriebouwer die echt maatwerk levert en die zijn afspraken na komt. Wat betreft de koelmachines kiezen wij de laatste jaren steevast voor Thermo King. Deze koelmachines zijn uiterst betrouwbaar en zuinig in verbruik. Op de laatste zes machines heb ik een onderhoudscontract afgesloten en daar ben ik zeer tevreden mee. Ik weet vooraf wat de kosten zijn en ik heb getallen waarmee ik kan rekenen. Verder levert Thermo King een goede service en vestiging Best is voor ons dichtbij."

Nieuw materieel
Onlangs investeerde Van Dalen Transport in nieuwe koelopleggers. De inzet van dit materieel is deels ter vervanging en deels uitbreiding van de vloot. "De voertuigen worden grotendeels ingezet op ritten in Nederland en België en in mindere mate op Duitsland, Frankrijk en af en toe Italië", vertelt Nico van Dalen.


Bij de aanschaf van een koelcarrosserie spelen meerdere factoren een rol. "HACCP en voedselveiligheid zijn daarbij natuurlijk enorm belangrijk. Daarnaast speelt service een belangrijke rol en zeker ook de uitstraling. Ik hou nou eenmaal van kwaliteit en betrouwbaarheid in een combinatie met zuinig brandstofverbruik. De samenwerking met Thermo King is vijftien jaar geleden ontstaan en al die tijd ben ik zeer te spreken over zowel de producten als over de samenwerking."

Van Dalen Transport maakt daarbij gebruik van de volgende producten van Thermo King: UT-1200 (onderbouw unit), SLX-Spectrum (Multi-temp), SLX-300 en SLXe-300. Deze units zijn, in model 50, standaard uitgerust met diesel/elektrisch switch, Low Noise pakket, Produce Protection Plus (zeer nauwkeurige temperatuurcontrole en een voortdurende aanvoer van vochtige, koele lucht, ook wel temperatuurmodulatie genoemd) en CargoWatch (datagegevens). Daarnaast zijn diverse units uitgerust met een Thermo King Cargo Printer. Het onderhoud aan de koelmachines van van Dalen Transport gebeurt in de Thermo King vestiging te Best.

Toekomst
De toekomst ziet Nico van Dalen positief in. “Misschien klinkt het vreemd in deze tijd, maar wij voorzien groei en uitbreiding van onze activiteiten op onder andere koel- en vriesopslag. Tevens blijft het een uitdaging om Van Dalen Transport te blijven onderscheiden ten opzichte van andere transporteurs”, aldus Nico van Dalen.