Clicky


Containerschip de Mayview Maersk verliest 46 containers voor kust van Denemarken

Containerschip de Mayview Maersk verliest 46 containers voor kust van Denemarken [+foto's]
24-12-2023 19:26 | Incidenten | auteur Redactie

NOORD-JUTLAND - Het 400 meter lange containerschip de Mayview Maersk heeft vrijdagochtend 46 containers verloren voor de kust van Denemarken bij Noord-Jutland. Dat bevestigt Maersk aan de Deense omroep DR.

De containers zouden in de vroege ochtenduren van vrijdag 22 december overboord geslagen zijn tijdens storm Pia.

Er zijn geen bemanningsleden gewond geraakt en het schip kan normaal varen, meldt Maersk. Het incident gebeurde tijdens storm Pia terwijl het schip op de Noordzee voer op weg van het Duitse Bremerhaven naar het Poolse Gdansk, aldus de verklaring van Maersk.

Volgens Maersk vaart het schip onder Deense vlag.

Op 22 december onderging het schip controles om de omvang van de schade vast te stellen voordat het zijn route naar Gdansk voortzette.

In hun schriftelijke reactie schrijft Mærsk dat zij zullen helpen bij het opruimen van de verloren containers.

De eerste containers zijn inmiddels aan lang aangespoeld.

De plaatselijke strandwachter Andreas Rasmussen laat aan weten dat vier van de 46 containers al aan land zijn aangespoeld.

Er staan ​​drie containers op Tranum Strand ten zuiden van Blokhus in Vendsyssel, terwijl de laatste op Klim Strand aan land is gespoeld.

Andreas Rasmussen omschrijft de situatie als "chaotisch". Veel van de containers die in het water terecht zijn gekomen, zijn vernield en daardoor is de lading eruit gevallen. Dit zijn bijvoorbeeld diepvriezers en koelkasten, vertelt hij.