Clicky


Spookrijder op vlucht voor politie springt water in en verdwijnt

Spookrijder op vlucht voor politie springt water in en verdwijnt
25-12-2023 16:06 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Een automobilist op de vlucht voor de politie heeft zich maandagochtend in Itteren bij Maastricht met zijn voertuig vastgereden in een weiland en is vervolgens een nabijgelegen visvijver ingesprongen. Hij werd daar nog even gezien maar verdween onder water. De hulpdiensten zijn met duikers naar de bestuurder op zoek gegaan. De man was opgevallen toen hij spookrijdend over de A2 bij Maastricht reed. De politie probeerde hem te stoppen, maar dat lukte niet.

De man wist bij een afrit aan de politie te ontkomen. Niet veel later kwamen nieuwe meldingen binnen van zeer gevaarlijk rijgedrag en al gauw bleek het te gaan om dezelfde bestuurder. Agenten zagen de man bij Bunde op een voetpad rijden. Bij het zien van de politie sloeg hij in zijn auto op de vlucht.

Agenten zagen de auto niet veel later in een weiland bij Itteren staan. Daar had het voertuig zich in de drassige grond vastgereden. De bestuurder was inmiddels uitgestapt en bleek in een visvijver gesprongen te zijn. Agenten zagen hem op een eilandje midden in de visvijver staan. Op verzoeken van agenten reageerde hij niet. Wel liep hij het water in en uit. Opeens verdween de man onder water en werd hij niet meer gezien. Sindsdien is hij spoorloos. Politie en hulpdiensten startten een grote zoektocht, vooralsnog vergeefs. Zo zette de brandweer onder meer duikers in. Ook een traumahelikopter is geland.

Aanvankelijk meldde de politie dat agenten de vluchtauto zouden hebben achtervolgd, maar maandagavond trok de politie die verklaring in. Van een achtervolging was geen sprake.