Clicky


Stoffelijk overschot vermiste automobilist gevonden in vijver

Stoffelijk overschot vermiste automobilist gevonden in vijver
26-12-2023 19:05 | Binnenland | auteur ANP

ITTEREN - In een visvijver aan de Stuifkensweg in Maastricht hebben hulpdiensten dinsdag het stoffelijk overschot gevonden van een automobilist die daar maandag in verdween. Volgens de politie gaat het om een 43-jarige man uit Buchten. Maandag hadden de hulpdiensten nog vergeefs naar de man gezocht.

De automobilist viel maandagochtend op toen hij aan het spookrijden was op de A2 bij Maastricht. Patrouillewagens van de politie probeerden de man tot stoppen te dwingen, maar dat lukte niet. Hij ging ervandoor. In Buchten zagen agenten hem op een voetpad rijden, waarna hij opnieuw op de vlucht sloeg. In Itteren reed zijn auto zich vast in een drassig weiland. De man stapte uit en rende een ijskoude visvijver in.

Hij dook weer op in het midden van de vijver, waar zich een eilandje bevindt. Daar negeerde hij oproepen van de politie en verdween even later onder water, om niet meer boven te komen. Hulpdiensten zetten een grote zoekactie op touw, vergeefs.

Om de zoekactie door duikers dinsdag mogelijk te maken werd de omgeving van de visvijver afgezet. Dit gebeurde vooral om ongewenste bezoekers te weren.

Het is niet duidelijk wat de rol van de politie was in deze zaak. Aanvankelijk liet de politie weten dat er sprake was van een achtervolging, maar later trok de politie dit weer in.

De politie doet verder geen mededelingen over deze zaak. "Het onderzoek is gesloten", aldus een woordvoerster.