Clicky


Multifunctionele afvaltrailer voor Frankrijk

Multifunctionele afvaltrailer voor Frankrijk
19-06-2013 09:49 | Trailers | auteur de redactie
Knapen Trailers heeft een multifunctionele afvaltrailer aan Frankrijk geleverd. Een brede range van afvalproducten, waaronder ook zwaarder industrieel afval, zullen met deze trailer op verschillende trajecten binnen Frankrijk worden getransporteerd.

De trailer is uitgerust met nagenoeg alle afvaltransport-opties die Knapen Trailers te bieden heeft. Enkele opties zijn zelfs volledig nieuw ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld het achterportaal welke is voorzien van een hydraulische klep om gemakkelijk tussen twee muren te kunnen lossen. In deze achterklep zijn op klantwens twee achterdeuren geïntegreerd zodat de klant ook onder een afdak altijd probleemloos kan lossen: Zeer multifunctioneel dus!


Naast multifunctioneel is de trailer ook vooral erg robuust. Over de volledige lengte en de volledige hoogte zijn de zijwanden voorzien van extra dikke slijtplaten. De vloer bestaat uit 18/8-HDI profielen. Dat staat voor Heavy Duty Impact: Een aluminium vloer van 8mm dik met daar overheen drie 10 mm dikke massieve ribben per vloerplank.

Impact betekent dat de vloer is opgewassen tegen het landen van zwaardere objecten die van enige hoogte in de trailer vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude koelkasten. Het hydraulische klapdak zorgt voor korte doorlooptijden en extra veiligheid. De chauffeur hoeft namelijk niet meer naar boven te klimmen.


In Frankrijk gelden plaatselijke uitzonderingen voor wat betreft maximale hoogtes, dus de trailer is 4,2 meter hoog. Daarnaast is de trailer conisch uitgevoerd met relatief kleine wielen (19,5” dubbellucht), waardoor de inhoud 102m³ bedraagt. Verder is de trailer voorzien van een deurtje in het kopschot, 9-tons BPW assen, een aslift op de eerste as en werkverlichting.


Het spreekt voor zich dat alle robuuste opties voor een flink extra gewicht zorgen. Het leeg gewicht van 10.350 kg valt dan eigenlijk best nog mee. Multifunctionaliteit en robuustheid kost nou eenmaal wat kilo’s, maar dan heb je ook wat.