Clicky


Nederlands meisje (13) zwaargewond door skiongeluk in Oostenrijk

Nederlands meisje (13) zwaargewond door skiongeluk in Oostenrijk
28-12-2023 20:12 | Buitenland | auteur ANP

BERWANG - In Oostenrijk is donderdagochtend een 13-jarig Nederlands meisje zwaargewond geraakt door een skiongeluk. Dat meldt de Oostenrijkse politie. Het meisje daalde op een rode piste af in het skigebied van Berwang in Tirol, toen ze door onbekende oorzaak buiten de piste terechtkwam en tegen een boom botste. Ze is met een reddingshelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Innsbruck.

De politie is op zoek naar een man die het ongeluk heeft zien gebeuren vanuit een skilift. Hij schakelde na het ongeval het reddingsteam in. Het ongeluk gebeurde donderdag rond 10.40 uur. Over de aard van de verwondingen van het meisje is niets bekendgemaakt.

Dinsdag kwam in het Oostenrijkse wintersportgebied Hochoetz, ook in Tirol, een 14-jarige jongen uit het Zuid-Hollandse Zevenhoven om het leven door een ski-ongeluk. De Nederlandse tiener kwam tijdens zijn afdaling buiten de piste terecht en viel toen zo'n 25 meter naar beneden.

Woensdag raakte een 45-jarige Nederlandse vrouw gewond tijdens het skiën in Nassfeld in de deelstaat Karinthië. Een onbekende man botste van achteren hard tegen haar aan. Zonder naar haar om te kijken ging hij verder. De vrouw werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Villach gebracht. Een 49-jarige Nederlandse raakte op tweede kerstdag gewond aan haar schouder door een harde botsing met een onbekende skiër in Aineck in de deelstaat Salzburg. Ook die vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht.

Ook buiten de pistes hebben de Oostenrijkse autoriteiten te maken met Nederlandse toeristen. Rond kerst werden vier Nederlanders opgepakt omdat ze meer dan dertig verkeerspaaltjes langs een weg in Tirol hadden vernield. De Nederlanders, tussen de 22 en 31 jaar oud, konden dankzij getuigen worden gevonden. Ze hebben bekend en willen de schade vergoeden. Op tweede kerstdag brak een vechtpartij uit tussen twee groepen Nederlanders in het dorp Westendorf in Tirol. De politie moest de vechtersbazen, tussen de 24 en 51 jaar oud, uit elkaar halen. Vier van hen raakten gewond.