Clicky


Meer regen verwacht in overstroomde gebieden in Duitsland

Meer regen verwacht in overstroomde gebieden in Duitsland
29-12-2023 09:53 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Vrijdag wordt meer zware regenval verwacht in sommige delen van Duitsland die de afgelopen dagen zijn overstroomd, meldt de Duitse weerdienst. Tegelijkertijd zijn voor bijna heel het land weerswaarschuwingen afgegeven voor harde wind.

In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen en in het Harz-gebergte in het midden van Duitsland zal het naar verwachting heel de dag regenen. Daar kan volgens de weerdienst binnen een etmaal tot wel 40 millimeter regen vallen. Op meerdere locaties worden voorbereidingen getroffen voor wateroverlast.

De situatie in de noordelijke deelstaat Nedersaksen is gespannen. Volgens deelstaatpremier Stephan Weil heeft Nedersaksen "nog nooit eerder overstromingen van deze omvang gezien". Hij zei donderdag dat 100.000 mensen het hoogwater proberen tegen te gaan door bijvoorbeeld dijken met zandzakken te versterken.

In de stad Dresden staat het waterpeil van de rivier de Elbe veel hoger dan normaal. Daar is donderdag 5,92 meter gemeten in plaats van de gebruikelijke 2 meter. De Duitse autoriteiten denken het hoogwater vrijdag stijgt tot boven de 6 meter, wat het op een na hoogste alarmniveau zou activeren.