Clicky


Vrachtwagen schept voetgangers in Duitse Passau: twee doden en meerdere gewonden

Vrachtwagen schept voetgangers in Duitse Passau: twee doden en meerdere gewonden [+foto's]
29-12-2023 17:33 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

PASSAU - [update 17:31 uur] Vrijdagochtend vond in de Bahnhofstrasse in het Duitse Passau een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij meerdere mensen ernstig gewond raakten en twee voetgangers om het leven kwam. Dat meldt de Duitse politie vrijdag.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de vrachtwagenchauffeur langs een stilstaand voertuig wilde rijden, waarbij hij voorbijgangers op het trottoir aan de overkant aanreed. Waarom de vrachtwagen van de weg raakte en uiteindelijk tegen een muur tot stilstand kwam, is onderwerp van lopend onderzoek. Dit wordt intensief uitgevoerd in samenwerking met het parket van Passau, dat eveneens ter plaatse was.

De politiemaatregelen ter plaatse zijn inmiddels afgerond.

De vrachtwagen werd weggesleept en in beslag genomen voor verder bewijsmateriaal. Rond 14.20 uur werden de verkeersafsluitingen opgeheven en werd de Bahnhofstrasse weer vrijgegeven.

Als gevolg van het ongeval raakte een 37-jarige vrouw dodelijk gewond. Zoals het onderzoek nu heeft bevestigd, raakten de twee kinderen van de 37-jarige, 9 en 11 jaar oud, ook betrokken bij het ongeval. De 11-jarige dochter overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De 9-jarige zoon wordt nog behandeld.

Onder de overige gewonden bevindt zich de 63-jarige vrachtwagenchauffeur, die na medische behandeling het ziekenhuis kon verlaten. Hij zit in politiehechtenis. Twee vrouwen van 70 en 45 jaar raakten ook gewond, waarbij de 70-jarige ernstig gewond raakte en in het ziekenhuis werd behandeld.