Clicky


Man gedood die met auto mensen ramde op Westelijke Jordaanoever

Man gedood die met auto mensen ramde op Westelijke Jordaanoever
29-12-2023 17:12 | Buitenland | auteur ANP/AFP

HEBRON - Israëlische veiligheidstroepen hebben een Palestijnse bestuurder doodgeschoten die met zijn auto een groep mensen ramde op de Westelijke Jordaanoever, melden medische hulpverleners. Door de botsing liepen vier mensen, allemaal Israëlische twintigers, verwondingen op.

De aanrijding vond plaats in de buurt van een Israëlisch checkpoint bij een nederzetting niet ver van de stad Hebron. In een reactie laat het Israëlische leger weten dat "soldaten die actief waren in de regio de terrorist hebben geneutraliseerd".

Donderdag hadden de Verenigde Naties nog alarm geslagen over de verslechtering van de mensenrechtensituatie op de Westelijke Jordaanoever. Dat gebied wordt sinds de Zesdaagse Oorlog in 1967 militair bezet door Israël.

Sinds begin dit jaar zijn op de Westelijke Jordaanoever 520 Palestijnen omgekomen. Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktober gaat het om 314 doden. De grote meerderheid van hen kwam om na botsingen met Israëlische veiligheidsdiensten.