Clicky


Cazemier waarnemend burgemeester Terschelling na exit Van de Pol

Cazemier waarnemend burgemeester Terschelling na exit Van de Pol
29-12-2023 17:22 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - De gemeente Terschelling heeft in de VVD'er Roel Cazemier een waarnemend burgemeester gevonden. Hij is vrijdag door de commissaris van de Koning Arno Brok beëdigd, meldt de provincie Friesland.

Een nieuwe burgemeester voor de waddengemeente is nodig omdat oud-burgemeester Caroline van de Pol tijdens een gemeenteraadsvergadering op 14 december plotseling haar vertrek naar een andere gemeente aankondigde, zonder dat de raad daarvan op de hoogte was. Tijdens die raadsvergadering werd de positie van de al langer onder vuur liggende Van de Pol besproken.

De VVD-politica is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente Castricum. De partijen in de raad van Terschelling voelden zich geschoffeerd door de burgemeester.

De fractievoorzitters van Terschelling vroegen om een ervaren burgemeester die voor langere tijd beschikbaar is en ervaring heeft met kleinschalige gemeenten, zonder voorkeur voor een partij. Cazemier was van 2016 tot 2022 burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard.