Clicky


Eurostar-treinen van en naar Londen geannuleerd door overstroming

Eurostar-treinen van en naar Londen geannuleerd door overstroming
30-12-2023 10:43 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

LONDEN - [update 11:32 uur] Eurostar heeft zaterdagochtend verscheidene hogesnelheidstreinen moeten annuleren door een overstroming van een tunnelbuis onder de Thames in Londen. De treinen zijn geannuleerd vanuit Londen naar Parijs, Amsterdam en Brussel en omgekeerd.

Het gaat om zeker veertien treinen, waardoor duizenden reizigers zijn gestrand. Volgens de website van Eurostar zijn in ieder geval tot het eind van de ochtend alle treinen geschrapt. Volgens het reisschema had eerder vanochtend een trein vanuit Londen naar Amsterdam moeten vertrekken. Ook zou er een trein gaan van Amsterdam naar Londen. Later op de dag, om 16.45 uur, vertrekt wel een trein vanuit Amsterdam volgens planning.

Het is nog niet bekend wanneer alle treinen weer gaan rijden. De brandweer probeert het water weg te pompen. Volgens Britse media liep de tunnel in de buurt van het station Ebbsfleet International onder water als gevolg van het noodweer in het Verenigd Koninkrijk. Op beelden is te zien dat het spoor volledig onder water staat.

Op het station London St Pancras is het een chaos met gestrande reizigers. Sommige woedende klanten kwamen er pas achter dat er geen treinen reden toen ze zaterdagochtend aankwamen op St Pancras. Naar verluidt gingen sommigen terug naar huis om de auto te pakken en te proberen om met de veerboot over te steken. Anderen kozen ervoor om vluchten te boeken.

"We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat er geen andere treinen worden geannuleerd, hoewel ze met ernstige vertragingen zullen rijden", meldt Eurostar. De Britse spoorwegonderneming Southeastern Railway, die hetzelfde spoor gebruikt als Eurostar, waarschuwde dat er zaterdag geen hogesnelheidstreinen rijden.