Clicky


Dode en gewonden na aanrijding vrachtwagen en dertien auto's op Duitse A31

Dode en gewonden na aanrijding vrachtwagen en dertien auto's op Duitse A31 [+foto's&video]
30-12-2023 11:14 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

BORKEN - Vrijdagavondrond 23.05 uur zijn op de Duitse A31 ter hoogte van Reken dertien auto's en een vrachtwagen betrokken bij een verkeersongeval. Bij het ongeval kwam een ​​53-jarige vrouw uit Minden om het leven, een 19-jarige man uit Steinfurt raakte ernstig gewond en een 43-jarige Nederlandse man raakte lichtgewond.

Volgens onderzoek woedde er op het moment van het ongeval een storm met hevige hagel.

Volgens de huidige stand van het onderzoek reed de 53-jarige vrouw met haar auto in de richting van Emden toen er hevige hagel begon. Door de extreme weersomstandigheden vond er een eerste verkeersongeval plaats nabij het knooppunt Borken en als gevolg daarvan verdere aanrijdingen waarbij de 53-jarige ook met haar voertuig betrokken was. Toen de vrouw uit de auto stapte, werd ze aangereden door een ander betrokken voertuig. Ze stierf op de plaats van het ongeval.

De 19-jarige bestuurder van een Toyota uit Steinfurt raakte bij het ongeval ernstig gewond en werd door reddingswerkers naar het ziekenhuis gebracht. Een 43-jarige passagier uit Nederland die in de betrokken auto zat, raakte lichtgewond en moest eveneens in het ziekenhuis worden behandeld. 21 mensen die bij het ongeval waren getroffen, zijn door de brandweer voor verzorging naar Heiden gebracht.

De dertien betrokken auto's zijn in beslag genomen. Na forensisch onderzoek kon de vrachtwagen zijn rit voortzetten. Het verkeersongevallenonderzoeksteam van de politie van Münster nam de taak over om de plaats van het ongeval te beveiligen. Ook op de plaats van het ongeval zijn deskundigen aanwezig. Tijdens de registratie van het ongeval blijft de weg richting Emden tot ongeveer 12.00 uur afgesloten.

Het onderzoek naar het ongeval is gaande.