Clicky


Nacht naar oudejaarsdag al drukke nacht voor brandweer

Nacht naar oudejaarsdag al drukke nacht voor brandweer
31-12-2023 10:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag druk gehad. Door het hele land waren er kleine brandjes die moesten worden geblust.

Volgens Omroep Brabant gingen in Veldhoven vier auto's in vlammen op, aan de straat Korze. Dat zou door vuurwerk zijn veroorzaakt. De politie liet zondagochtend weten daar niet vanuit te gaan.

In Emmen brak brand uit in een auto nadat er volgens omstanders vuurwerk bij was afgestoken, meldt RTV Drenthe. In Vlaardingen brandden twee auto's uit, aldus Rijnmond.

Brandende auto

In Vroomshoop in Overijssel heeft een geparkeerde auto in brand gestaan, bevestigt de politie na berichtgeving van de krant Tubantia. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De eigenaar van het voertuig heeft aangifte gedaan, meldt de politie.

De brandweer rukte in Veenendaal uit voor een brandende auto. In het Drentse Roden was brand bij een huis waar de politie onderzoek naar doet. Een caravan werd door brand verwoest in het Gelderse Lunteren, meldt een lokale site.

De brandweer in Amsterdam twittert zondagochtend af te gaan op een brand in een woning aan het Dennenrodepad (Zuid-Oost). Dat vuur was snel geblust. De bewoonster liep enkele brandwonden op toen ze de vlammen zelf probeerde te blussen.