Clicky


Exactmix UK koopt IVECO bij Charles Feijts Groep

Exactmix UK koopt IVECO bij Charles Feijts Groep
26-06-2013 10:26 | Iveco | auteur de redactie
Whitehare Aggregates Ltd. uit het Britse Basildon heeft onlangs het wagenpark uitgebreid met twee bijzondere IVECO chassis. De levering betreft het eerste deel van een order van vier stuks. De chassis werden op maat gebouwd en geleverd door Charles Feijts Bedrijfswagens uit Born.

CFG leverde een TRAKKER AD410T45 met rechts stuur in een 10x4 configuratie en een STRATOR ADN410T45 met rechts stuur in een 8x4 configuratie. De TRAKKER is voorzien van drie gestuurde assen van elk 10 ton die op een onderlinge afstand van 1.870mm en 1.820mm zijn gemonteerd. Ook de afstand tussen de derde stuuras en het aangedreven tandem bedraagt 1.820mm.


Zodoende is er gebruik gemaakt van de minimaal wettelijke as afstanden om de maximale aslasten te kunnen realiseren. Het voertuig is daarmee qua totaal lengte zeer compact, en heeft een uitgebalanceerde belasting op de 5 assen. Het GVW bedraagt 49 ton, het technisch draagvermogen 56 ton.

De STRATOR heeft de standaard 9 ton voorassen en een 26 ton aangedreven tandem. Het GVW bedraagt 37 ton, het technisch draagvermogen 44 ton. De aandrijving wordt verzorgd door de zuinige IVECO Cursor 13 motor met 450 Pk en EEV emissie, zonder gebruik te maken van een roetfilter. De transmissie bestaat uit een ZF AS-Tronic met 16 geautomatiseerde versnellingen.

Vader en zoon Whitehare kwamen in contact met CFG voor de vervanging van hun Scania 8x4 T-serie. Tijdens hun bezoek in Born viel de aandacht al snel op de andere activiteiten in de werkplaats. Een 6x4 met bijgeplaatste 10 ton naloopas en een 8x4 met bijgeplaatste 10 ton mid-as bracht de heren op nieuwe ideeen. In Engeland is het in een aantal specifieke gevallen mogelijk om een voertuig op technische aslasten te registreren.

De inzet van de Exactmix configuratie voldoet aan deze wetgeving. De nieuwe chassis zullen worden voorzien van een Bay-Lynx volumetrische betonmixer opbouw, waarmee er "on the spot" beton kan worden geproduceerd. De opbouw bestaat uit een water reservoir, een cement reservoir, een compartiment met zand en een compartiment met kiezel. Het geheel wordt computergestuurd gemengd in de juiste verhouding en kwaliteit, en wordt met transportbanden via de achterzijde op locatie gelost. Exactmix zal de eerste voertuigen in het eigen wagenpark opnemen, de volgende levering wordt verhuurd aan locale partijen.


Charles Feijts Bedrijfswagens is gevestigd in Born, Heerlen en Venlo, en is dealer van IVECO, FIAT en ISUZU trucks en bedrijfswagens. CFG bouwt sinds 2007 op kleine schaal, maar in alle mogelijke configuraties, en op specifieke klantenwensen als enige in Europa nieuwe en gebruikte torpedo trucks (met een neus). Het concept is gebaseerd op de Iveco Powerstar, die in Australie door Iveco in een beperkt aantal 6x4 varianten voor de locale markt wordt geproduceerd.

CFG biedt met haar 3 vestigingen en 50 medewerkers aan haar klanten een totaal pakket op het gebied van trucks, bedrijfswagens trailer- en hydrauliekservice in Limburg en het grensgebied met Belgie en Duitsland.