Clicky


23 Ebusco 3.0 bussen voor Stadtwerke Potsdam

23 Ebusco 3.0 bussen voor Stadtwerke Potsdam
04-01-2024 09:47 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEURNE - Ebusco heeft een contract getekend met Verkehrsbetrieb Potsdam (ViP) voor 10 Ebusco 3.0 bussen van 12 meter en 13 Ebusco 3.0 bussen van 18 meter.

De 12 meter bussen beschikken over een low floor, drie deuren en een batterijpakket van meer dan 350 kWh. De 18 meter bussen krijgen vier deuren en een batterijpakket van meer dan 500 kWh. In het bijzonder zullen deze bussen worden uitgerust met een pantograaf, wat deze bussen onderscheidt van alle andere Ebusco 3.0 bussen. De bussen zullen in 2025 gaan rijden in de regio Potsdam.

Gemaakt om miljoenen passagiers per jaar te vervoeren

ViP beheert een vloot van 59 bussen en vervoert meer dan 30 miljoen passagiers per jaar. Stadtwerke Potsdam en ViP hebben zich gecommitteerd aan een geleidelijke vermindering van de 5.000 ton CO2-uitstoot, voortkomend uit het busvervoer, met als doel een emissievrije operatie te bereiken in 2031. De eerste stap om dit doel te bereiken is gezet met de bestelling van 23 Ebusco 3.0 bussen.

Ebusco en ViP hebben gezamenlijk een infrastructuur ontwikkeld gebaseerd op pantograafladen. Het is de eerste keer dat Ebusco een pantograaf zal integreren op het Ebusco 3.0 model. Hoewel het voor de Ebusco 3.0 de eerste keer is dat een pantograaf wordt toegepast, is het concept zelf al enkele jaren succesvol geïmplementeerd bij tal van de Ebusco 2.2 modellen.

Patrick Oosterveld, Sales Director van Ebusco licht toe: "Ebusco heeft een cruciale rol gespeeld bij de implementatie van elektrische bussen. We zijn verheugd dat we onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen blijven delen en een sleutelrol blijven vervullen bij de succesvolle implementatie van elektrische bussen. Door samen te werken met ViP hebben we een oplossing ontwikkeld die hun overgang naar een volledig elektrische operatie naadloos mogelijk maakt, en we kijken uit naar de positieve impact van deze transitie."

Bettina Biffi en Uwe Loeschmann, Managing Directors van Verkehrsbetrieb Potsdam, lichten toe: "Deze eerste bestelling is een belangrijke stap op weg naar een emissievrije vloot. De bestelling van 23 elektrische bussen is onze doelgerichte stap om milieuvriendelijk openbaar vervoer in Potsdam te blijven aanbieden en mee te gaan met de nieuwste technologische ontwikkelingen. We kijken ernaar uit om deze samenwerking met Ebusco de komende jaren voort te zetten en samen te werken aan onze duurzaamheidsdoelstellingen."