Clicky


Van Mossel neemt Mercedes-Benz CPH in Denemarken over

Van Mossel neemt Mercedes-Benz CPH in Denemarken over
04-01-2024 12:21 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WAALWIJK - Van Mossel Automotive Group is tot overeenstemming gekomen met Mercedes-Benz Denmark inzake de overname van de Mercedes-Benz activiteiten in en rondom de regio Kopenhagen. Mercedes-Benz CPH is actief als Mercedes-Benz full-service dealer voor personenwagens & Vans en als servicepartner voor Mercedes-Benz Trucks, Smart en Fuso. Daarnaast heeft het bedrijf een Mercedes-AMG-performance centre en schadeherstelactiviteiten. Mercedes-Benz CPH werkt met 330 medewerkers vanuit zes locaties in de regio Kopenhagen.

De overname omvat de locaties in Kopenhagen, Søborg, Hørsholm, Hillerød, Greve en Skovlunde. De vestigingen zullen onderdeel gaan uitmaken van Van Mossel Automotive International, de internationale tak binnen Van Mossel Automotive Group welke alle landen buiten de Benelux herbergt. Na de overname gaan de locaties verder onder de naam Van Mossel Copenhagen. De transactie zal worden voorgelegd aan de Deense mededingingsautoriteit en is gepland om in het tweede kwartaal van dit jaar te worden afgerond. Alle medewerkers blijven aan boord met respect voor de arbeidsvoorwaarden.

Jurrie Scholtens, CEO Van Mossel Automotive International, voegt eraan toe: “Deze overname is onderdeel van onze strategie om een grotere footprint in Europa te krijgen. Met de toevoeging van Mercedes-Benz CPH groeit Van Mossel Automotive International uit tot bijna 1.500 medewerkers met een omzet van bijna één miljard euro in de landen Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk."

"We zijn erg blij met de goede en nauwe samenwerking met de Mercedes-Benz Groep AG en zijn er trots op het vertrouwen te hebben gekregen van Mercedes-Benz om in en rondom de regio Kopenhagen onze positie te versterken. Denemarken heeft een sterke economie waarvan de cultuur ons perfect past. Wij kijken ernaar uit om de Deense klanten kennis te laten maken met de kracht van onze groep, tezamen met een sterk management team en vakbekwame medewerkers van Mercedes-Benz CPH. Daarbij zijn we verheugd dat het gehele team aan boord blijft!”