Clicky


Vrachtwagenchauffeur vervoert gevaarlijke stoffen met vals ADR-certificaat

Vrachtwagenchauffeur vervoert gevaarlijke stoffen met vals ADR-certificaat [+foto's]
04-01-2024 16:17 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

DEN HAAG - Vandaag, donderdag 4 januari, werd de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in kennis gesteld door een bedrijf dat een chauffeur mogelijk een vals ADR-certificaat in zijn bezit had. De chauffeur vervoerde op dat moment lege ongereinigde tanks waar de gevaarlijke stof UN 3394 in had gezeten.

Deze stof kan spontaan in de lucht ontbranden en reageert heftig met water, zegt de ILT. De chauffeur was zonder oranje borden aan de voor- en achterzijde bij het bedrijf aangekomen en had geen etiketten op de buitenzijde van de (gesloten) oplegger aangebracht.

Daarnaast bleken de tanks niet vast te staan. Uit navraag bleek dat het ADR-certificaat vals was. Dit certificaat is in beslag genomen door de ILT. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt en in overleg met de Officier van Justitie is een schikkingsvoorstel aangeboden van in totaal € 1.500.

Dit schikkingsvoorstel is door de chauffeur geaccepteerd.

Omdat de tanks vanwege de gesloten oplegger niet op de locatie konden worden gelost, heeft een andere chauffeur de tanks naar een andere locatie gebracht.