Clicky


STEF Groep rondt overname van BAKKER Logistiek af

STEF Groep rondt overname van BAKKER Logistiek af
04-01-2024 19:06 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BODEGRAVEN - Na het positieve advies van de Nederlandse mededingingsautoriteiten en de afronding van de wettelijke inspraakprocedures, kondigt STEF Groep vanaf vandaag de overname aan van de activiteiten van BAKKER Logistiek. Deze overname is in lijn met de strategie van de STEF Groep als toonaangevende speler in de voedingsmiddelenketen in Europa. Het versterkt het territoriale netwerk van de Groep en de dekking van alle productie- en consumptiegebieden van het land. Ook worden de diensten van de Groep op het gebied van voedingsmiddelen uitgebreid met transport, logistiek en verpakkingsactiviteiten.

Christophe Gorin, General Manager Noord-Europa van de STEF Groep, licht toe: "We zijn zeer verheugd om de teams van BAKKER Logistiek officieel te verwelkomen bij de STEF Groep. De nieuwe entiteit die we gaan creëren zal een belangrijke aanwinst zijn ten dienste van al onze klanten en zal ons positioneren als een belangrijke speler op het gebied van transport, logistiek en verpakkingsactiviteiten van voedingsmiddelen in Noord-Europa."

Johan Geurts, Managing Director van STEF Nederland, voegt hieraan toe: "Vandaag markeert weer een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van STEF in Nederland. Onze gedeelde waarden en toewijding aan een sterke en duurzame toeleveringsketen zullen ertoe leiden dat we gezamenlijk een nieuwe aantrekkelijke waardepropositie ontwikkelen om de nationale en internationale ontwikkeling van onze industriële klanten en retailers te ondersteunen."

STEF is sinds 2014 gevestigd in Nederland en is gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor voedingsmiddelen (gekoeld en diepgevroren). STEF Nederland heeft 400 medewerkers en meer dan 100 voertuigen. Het opereert vanuit vier vestigingen op drie locaties: Bodegraven, Eindhoven en Raalte.

BAKKER Logistiek, een vierde generatie familiegroep, is gespecialiseerd in transport, logistiek en verpakkingsdiensten voor voedingsmiddelen (ambient en gekoeld) in Nederland. Het is één van de grootste temperatuur gecontroleerde bedrijven in het land, met 1.400 medewerkers en een vloot van 325 voertuigen, voor een gezamenlijke omzet van €150m. BAKKER Logistiek heeft zes vestigingen op drie locaties: Zeewolde, Tilburg en Heerenveen, met een oppervlakte van 170.000 m² en 205.000 palletplaatsen en twee dedicated winkeldistributieactiviteiten in Deventer en Gieten.