Clicky


Rutges Cargo L&W investeert in de toekomst met Mercedes-Benz

Rutges Cargo L&W investeert in de toekomst met Mercedes-Benz
08-07-2013 10:50 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
SCHIPHOL - Europese transportspecialist Rutges Cargo Logistics & Warehousing zal gedurende de maand juli het wagenpark uitbreiden met Mercedes-Benz trekkers van het type Actros 1842 LS Lowliner Gigaspace. De eerste vier wagens zullen in de loop van volgende week geleverd worden en per direct ingezet in de transportoperatie.

De nieuwe voertuigen worden geleverd door Mercedes-Benz dealers Biemond & van Wijk in Aalsmeer en Stern Auto in Nieuwegein. Vanwege de omvang van de order is deze verdeeld over meerdere dealers.
De comfortabele Gigaspace trekkers zijn uitgerust met intelligente brandstofbesparende technologie, bijvoorbeeld motoren die voldoen aan de Euro6-norm en een PSM (Parametric Special Module) systeem dat een stationair draaiende motor na twee minuten uitschakelt. Uniek aan deze Lowliners is de zeer lage schotelhoogte van 88 cm die in combinatie met een nieuw type security- en temperatuurgecontroleerde megatrailers (Van Eck) resulteert in meer volumecapaciteit – en daarmee een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot en transportkosten.


Jimmy Yeh, eigenaar en directeur van Rutges Cargo Logistics & Warehousing: "Innovatie en vooruitgang staan centraal binnen onze bedrijfsvoering. Ons nieuwe partnership met Mercedes-Benz, Biemond & van Wijk en Stern Auto ligt geheel in lijn met deze visie – en met onze ambitie om grotere efficiency te bereiken en onze 'Carbon Footprint' te verbeteren."

"Deze uitbreiding behoort tot een reeks van recente positieve veranderingen, waaronder onze overname van Smartline Cargo Services wiens activiteiten worden voortgezet als Rutges Cargo Germany. Deze ontwikkelingen bewijzen dat wij ook in economisch onzekere tijden blijven investeren in verantwoord ondernemerschap en een excellente dienstverlening ten behoeve van onze klanten."