Clicky


Slim rijden tussen de stenen zorgt voor prima eerste etappe van Anja van Loon

Slim rijden tussen de stenen zorgt voor prima eerste etappe van Anja van Loon
06-01-2024 19:17 | Etappes | auteur Redactie

AL HENAKIYAH - De eerste etappe bestaat uit eigenlijk alleen maar stenen, afwisselend in vorm en grootte. Door slim te rijden en goed teamwork weten Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven uit de problemen te blijven en een goede tijd neer te zetten. De etappe werd ingekort tot 280 kilometer doordat er een uur vertraging was.

“De eerste 25 kilometer was een mooie slingerende track met veel afwisseling,” vertelt Anja. “Daarna waren het alleen maar stenen, de hele dag. In allerlei vormen en maten, maar dat was de enige afwisseling die erin zat. Er zat een waypoint verstopt en daar reden veel trucks verkeerd. Dat deden wij eigenlijk ook, maar door slim te kijken en goed teamwork hadden we snel het juiste spoort gevonden en daarmee best wat tijd gewonnen.”

Verder waren er geen problemen aan boord van de Iveco Powerstar. “De truck voelde goed aan, ik had alles onder controle en we hadden geen enkel oeps-momentje. We hebben geen lekke band gehad en dat scheelde ook veel tijd vandaag. Het was dus een prima eerste dag voor ons. Met Marije en Floor ging het ook goed in de truck, op naar morgen!”

De tweede etappe gaat van Al Henakiyah naar Al Duwadimi. Het wordt een lange dag met 654 kilometer, waarvan 462 kilometer op snelheid, en verschillende ondergronden. Duinen, zand, tracks en stenen, alles komt voorbij.