Clicky


Verkeersautoriteit VS wil inspectie Boeing-737's van bepaald type

Verkeersautoriteit VS wil inspectie Boeing-737's van bepaald type
07-01-2024 00:27 | Algemeen | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - De luchtvaartautoriteit van de Verenigde Staten (FAA) heeft de inspectie bevolen van alle vliegtuigen van het type Boeing-737 Max 9. Het gaat om een zeer klein percentage van de vliegtuigen die Boeing heeft gebouwd onder de naam 737.

Aanleiding is een recent incident vrijdag bij de luchthaven van Portland in het noordwesten van de VS waarbij een klein stuk van de romp plotseling verdween na het opstijgen.

Het zou wereldwijd om ruim 170 toestellen gaan en de inspectie duurt maximaal acht uur. De FAA wil dat iedereen die met een dergelijk toestel gaat vliegen eerst onderzoek uitvoert.

Luchtvaartgigant Boeing heeft onder de naam Boeing-737 sinds 1967 een van de succesvolste vliegtuigen voor niet al te lange afstanden geproduceerd. Daarvan zijn er in allerlei types zeker meer dan 10.000 verkocht, ook aan in Nederland bekende, al dan niet voormalige, luchtvaartmaatschappijen zoals Air Holland, KLM, Martinair en Transavia. KLM heeft voor zover bekend geen vliegtuigen van het type dat nu geïnspecteerd moet worden.