Clicky


Achtervolging om gestolen auto eindigt in weiland, twee aanhoudingen

Achtervolging om gestolen auto eindigt in weiland, twee aanhoudingen
07-01-2024 10:37 | Binnenland | auteur ANP

HEERLE - Na een achtervolging heeft de politie zaterdagavond twee mensen aangehouden. Zij reden in een gestolen auto en konden uiteindelijk worden aangehouden in een weiland in het Brabantse Heerle.

De auto was enige tijd geleden in Roosendaal gestolen. Omdat de eigenaar aangifte had gedaan, was het voertuig bekend bij de politie. Zaterdagavond rond 21.00 uur werd de auto gespot op de A4, waarna agenten de achtervolging inzetten in de richting Roosendaal.

De voortvluchtigen reden een doodlopende weg in, reden door verschillende hekwerken heen en probeerden via een weiland te vluchten. Dit lukte niet omdat het voertuig vast kwam te zitten in de vochtige grond. Dat gold ook voor enkele politieauto's. De beide verdachten vluchtten te voet verder. Een verdachte, een 27-jarige vrouw uit België, kon gauw worden aangehouden.

Een andere verdachte, een 37-jarige man uit Roosendaal, verdween in de nacht. Maar agenten konden zijn spoor volgen en een paar minuten later werd ook hij opgepakt. Onderzocht wordt of de twee de auto hebben gestolen. Ze zitten vast voor nader onderzoek.