Clicky


Ladies Team tevreden na tweede etappe waar alles in zat

Ladies Team tevreden na tweede etappe waar alles in zat
07-01-2024 18:54 | Etappes | auteur Redactie

AL DUWADIMI - De tweede etappe van de Dakar Rally was weer een lange dag voor het team van Anja van Loon. Zonder kleurscheuren reden Anja, Floor Maten en Marije van Ettekoven door de duinen, die soms best gemeen waren. Op een slecht stenen pad schudde het drietal zo door elkaar dat de lach erin schoot. Kortom, drie tevreden dames na weer een zware dag.

“We hebben echt alles gehad vandaag,” vertelt Anja. “Zand, paden, stenen en duinen. In de eerste duinensectie zaten een paar gemene duinen. Bij twee duinen hebben we een tweede poging nodig gehad om boven te komen, maar verder ging dat helemaal goed. De tweede duinensectie was korter en makkelijker en daar gingen we dan ook snel doorheen.”

Behalve duinen waren er ook weer veel stenen en was de navigatie niet altijd makkelijk. “We hebben zoveel gestuiterd in de truck op een slecht pad. Alles deed voort zeer en we kregen er de slappe lach van met z’n drieën. De navigatie was ook niet altijd gemakkelijk en we hebben hier en daar een beetje moeten zoeken. Maar dat hoort erbij en dat heeft iedereen wel. We zijn dus zeer tevreden!”

Morgen staat de derde etappe op het programma. Deze gaat van Al Duwadimi naar Al Salamiya over een proef van 438 kilometer. Het is tevens het eerste deel van de marathonetappe, na de finish mag er maximaal 2 uur worden gewerkt aan de Iveco Powerstar. Het belooft dus weer een zware dag te worden.