Clicky


200 Duitse supermarkten zonder bevoorrading door boerenprotest

200 Duitse supermarkten zonder bevoorrading door boerenprotest
08-01-2024 17:14 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - Door de grootschalige boerenprotesten in Duitsland komen dinsdag zeker tweehonderd supermarkten zonder bevoorrading te zitten. Het Handelsverbond Berlijn-Brandenburg klaagt bij de krant Bild dat de goederen niet geleverd kunnen worden, omdat boeren cruciale wegen hebben geblokkeerd.

De boeren organiseren acties in het hele land uit protest tegen regeringsplannen om belastingvoordelen af te schaffen. Alleen in de deelstaat Brandenburg al zijn volgens de Duitse politie honderd opritten van snelwegen versperd. In Beieren zijn 19.000 tractors en landbouwvoertuigen op de weg en in Baden-Württemberg zelfs 25.000.

Ook de komende dagen zijn er nog acties aangekondigd, maar die lijken minder grootschalig te worden. Het landbouwverbond Baden-Württemberg rekent in elk geval op een flink lagere opkomst, meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In Nedersaksen blijven veel scholen dinsdag in elk geval dicht, maar dat heeft naast de boerenprotesten ook te maken met de hoge waterstand die zorgt voor onbegaanbare wegen.