Clicky


Verbruikscijfers overtuigen Hilbert Nab van Mercedes-Benz Actros Euro 6

Verbruikscijfers overtuigen Hilbert Nab van Mercedes-Benz Actros Euro 6
12-07-2013 09:38 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
VORDEN - Eigen rijder Hilbert Nab van het gelijknamige transportbedrijf uit Vorden koos eerder dit jaar voor een Actros Euro 6. Aanleiding was een Fuel Duel Euro 6 demo-inzet met zeer overtuigende resultaten.

Op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg kwam eigen rijder Hilbert Nab in gesprek met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Baan Twente, waarop een demo-inzet tijdens de Fuel Duel Euro 6 volgde. Hilbert Nab: "Ik heb twee weken met de Fuel Duel Actros StreamSpace gereden en dat is me uitstekend bevallen. In die kleine 6.500 kilometer was het verbruik 1 op 3,7 terwijl we met onze twee andere trucks 1 op 3,55 lopen. Jaarlijks rijd ik zo’n 160.000 kilometer, dus vijf procent brandstofbesparing betekent aanzienlijke winst. Bovendien deed de Actros het uitstekend als je kijkt naar de trekkracht, het comfort en het stuurgedrag."

Na de Fuel Duel ging Hilbert Nab over tot aanschaf van een Actros 1845 LS Euro 6 met GigsSpace-cabine. De ondernemer rijdt nu enige tijd op de truck en geeft aan zeer tevreden te zijn over de verbruikcijfers. Met een verbruik van bijna 1 op 4 rijdt zijn nieuwe Actros nog zuiniger dan de Fuel Duel demo-truck en is een besparing op brandstof van ruim 12,5 procent realistisch. Mede verantwoordelijk voor het lage verbruik is Hilbert Nab zelf, zo blijkt uit de rijstijlcijfers die het Mercedes-Benz telematicastysteem FleetBoard levert. Tijdens de Fuel Duel inzet scoorde de ondernemer een 9,4. Een bijzonder hoge score aldus Baan Twente.


Mercedes-Benz Fuel Duel Euro 6
Mercedes-Benz heeft zijn zuinigheidsoffensief uit 2010 een vervolg gegeven met de nieuwe Actros met Euro 6-motor. Net als de voorgaande editie, wordt de nieuwe Actros in de eigen praktijk van transportbedrijven getest. Daarbij is het uitgangspunt om de Total Cost of Ownership (kilometerkostprijs) over de gehele looptijd van de truck te calculeren en af te zetten tegen andere truckmerken in het wagenpark van de transporteur. Om het rendement van logistieke dienstverleners te vergroten, is de Actros nog zuiniger dan zijn voorganger. Bovendien levert de Euro 6-motor een belangrijke bijdrage aan het reduceren van schadelijke uitstoot.

Ook Hilbert Nab koos bewust voor de Euro 6-uitvoering van de nieuwe Actros. "Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen rondom alle milieuregels", aldus Hilbert Nab. "Daarom wil ik de laatste techniek rijden. Dat Mercedes-Benz als eerste Euro 6-trucks kon leveren gaf vertrouwen."