Clicky


Vier zwaargewonden na neerstorten skigondel in Tirol

Vier zwaargewonden na neerstorten skigondel in Tirol [+video]
09-01-2024 13:32 | Buitenland | auteur ANP

INNSBRUCK - [update 15:10 uur] In de Oostenrijkse deelstaat Tirol is dinsdagochtend een skigondel neergestort. Daarbij zijn vier personen ernstig gewond zijn geraakt, melden Oostenrijkse media. Het incident vond plaats in het wintersportgebied van Oetz.

De politie zegt tegen Oostenrijkse media dat waarschijnlijk meerdere bomen op een kabel zijn gevallen. De gondel viel, met vier inzittenden aan boord. Het gaat volgens reddingswerkers om vakantiegangers uit Denemarken, meldt de krant Tiroler Tageszeitung. Ze behoren volgens omroep ORF tot één familie.

Het viertal is met behulp van een helikopter en een touw gered. Ze zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Innsbruck en Zams, bericht ORF. Die meldt ook dat de toestand van één gewonde kritiek is. De reddingsoperatie werd bemoeilijkt door het moeilijk begaanbare terrein. De politie en de autoriteit die verantwoordelijk is voor kabelbanen gaan het ongeval onderzoeken.

De andere mensen die op het moment van het ongeval in de gondels zaten, zijn naar de top van de berg of naar het dal gebracht. Zij werden na het ongeval op de hoogte gebracht via een luidsprekersysteem. Er worden voorlopig geen mensen met de 3 kilometer lange Acherkogelbahn vervoerd.