Clicky


Media: Israël doodt Hezbollah-commandant

Media: Israël doodt Hezbollah-commandant
09-01-2024 19:30 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BEIROET - Een hooggeplaatste Hezbollah-strijder is dinsdag gedood, melden Israëlische media. Het zou gaan om Ali Hussein Barji, een commandant van Hezbollah. Volgens The Times of Israel was hij verantwoordelijk voor droneaanvallen op Israëlische posities.

Hezbollah bevestigt dat Barji is gedood, maar ontkent dat hij een commandant was in de militaire structuur van de Libanese groep. De Israëlische krijgsmacht bevestigt posities van Hezbollah in het zuiden van Libanon te hebben aangevallen, maar zegt niets over Barji.

Volgens een ooggetuige die persbureau DPA sprak, was Barji onderweg naar de begrafenis van Wissam al Tawil, een Hezbollah-commandant die maandag werd gedood door een Israëlische aanval. De auto van Barji werd getroffen door een Israëlische raket, volgens de ooggetuige.

Sinds de uitbraak van de oorlog tussen Hamas en Israël, nemen Hezbollah en Israël elkaar met regelmaat onder vuur. Hezbollah is een bondgenoot van Hamas. Hezbollah kwam in de jaren tachtig tot stand om zich te verzetten tegen Israëlische strijdkrachten die Libanon waren binnengedrongen.