Clicky


Akwasi geraakt door steun van Slimste Mens: voel me toch winnaar

Akwasi geraakt door steun van Slimste Mens: voel me toch winnaar
09-01-2024 23:55 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Omroepbaas en rapper Akwasi is "diep geraakt" door het initiatief van de winnaars van De slimste mens die zich dinsdag in een gezamenlijk statement uitspraken tegen de racistische reacties die de afgelopen dagen op X verschenen. Veel anonieme gebruikers van X gaven af op Akwasi omdat hij meedeed aan het programma. De winnaars stellen in een verklaring dat zij deze reacties "pijnlijk" vinden omdat dit "ingaat tegen de geest van het programma".

Akwasi speelde vier afleveringen mee. Hij verloor dinsdag de finale van cabaretier Peter Heerschop. "Deze reactie van de winnaars raakt mij diep", zegt hij in reactie tegen het ANP. "Het is hartverwarmend. Ik voel me toch een winnaar nu, al weet ik niet exact wat ik gewonnen heb." Akwasi was niet van tevoren op de hoogte gebracht van de actie.

De baas van Omroep ZWART noemt deelnemen aan De slimste mens "een van de allerleukste tv-ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik heb gelachen, genoten en geleerd. Alle reacties op X doen daar helemaal niets aan af. Ik ben er immuun voor geworden. Ik hecht alleen maar waarde aan woorden van mensen die ik ken, niet aan woorden van anonieme accounts op X."

Tegelijkertijd merkt Akwasi wel dat hij "enorm geschrokken is" van de reacties: "Er zijn dagen dat je je even niet bewust bent van deze kant van Nederland. De afgelopen dagen was ik mij er wel weer heel erg bewust van. Er is nog een lange weg te gaan."