Clicky


Nieuwssite: cel voor Bouterse in aanbouw bij Militair Hospitaal

Nieuwssite: cel voor Bouterse in aanbouw bij Militair Hospitaal [+foto]
11-01-2024 10:07 | Buitenland | auteur ANP

PARAMARIBO - De Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse krijgt een eigen cel op het terrein van het Militair Hospitaal in Paramaribo, meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Het gebouwtje wordt nu neergezet, maar het lijkt onmogelijk dat het klaar is voor vrijdag, de dag waarop Bouterse zich moet melden om zijn straf van twintig jaar uit te zitten.

Bouterse wordt volgens Starnieuws "vanwege enkele medische issues" ondergebracht op het terrein van het Militair Hospitaal, aan de overkant van het grootste ziekenhuis van Suriname, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dan kan hij bij ziekte of complicaties snel de nodige zorg krijgen.

Op het terrein van het Militair Hospitaal is ook de kraamafdeling van het ziekenhuis gevestigd, waar moeders bevallen en samen met hun baby's worden verzorgd tot ze naar huis kunnen. De omgeving is druk, met veel verkeer en in de buurt van enkele scholen.

Vrijdag melden

Het Openbaar Ministerie heeft Bouterse en vier andere ex-militairen opdracht gegeven zich vrijdag te melden. Zeker een veroordeelde wordt verwacht bij een gevangenis in Paramaribo-Zuid, terwijl ten minste een andere zich moet melden bij de grootste gevangenis van Suriname, in het district Wanica, op zo'n 19 kilometer van het centrum van Paramaribo.

Een huisgenote van Bouterse weigerde woensdag tot twee maal toe de aanzegging van het Openbaar Ministerie in ontvangst te nemen, liet het OM weten. Bij de overige vier veroordeelden, die ieder vijftien jaar straf moeten uitzitten, kon de "last" wel worden bezorgd.