Clicky


Grote brand verwoest textielhandel Lemetex op bedrijventerrein in Zaltbommel

Grote brand verwoest textielhandel Lemetex op bedrijventerrein in Zaltbommel [+video]
11-01-2024 23:58 | Binnenland | auteur ANP

ZALTBOMMEL - [update 08:00 uur] Een uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een bedrijfspand in Zaltbommel verwoest. Het vuur brak donderdagavond laat uit in het pand van Lemetex, een groothandel in woningtextiel, op bedrijventerrein De Wildeman.

De hulpdiensten rukten met groot materieel uit en waren tot diep in de nacht bezig met blussen. Ze wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden, maar konden de groothandel niet redden.

Het vuur was vanuit het centrum van Zaltbommel te zien, meldde BN DeStem. Ook zouden er explosies zijn gehoord, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kon dat niet bevestigen. Volgens hem werden er wel af en toe "knallen" gehoord, maar hij wilde niet spreken van explosies.

Verbrande delen van het pand werden in de lucht geslingerd en kwamen op straten in de buurt terecht. Volgens de brandweer kunnen de brokken met werkhandschoenen worden opgepakt en met het huishoudelijk afval worden weggegooid. De gemeente zal vrijdagochtend een veegwagen door de straten sturen. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.