Clicky


Toetsenist Nico Brandsen (63) overleden

Toetsenist Nico Brandsen (63) overleden
12-01-2024 10:11 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - Toetsenist Nico Brandsen is woensdag op 63-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vrijdag bekendgemaakt. Een half jaar geleden maakte de muzikant bekend dat hij een kwaadaardige hersentumor had. Brandsen stond te boek als een van de beste organisten van Nederland. Zijn specialisme was het hammondorgel.

Brandsen speelde in talrijke bands. Hij begeleidde muzikaal onder anderen Ilse DeLange, Kane, Bob Fosko, Jan Akkerman, Van Dik Hout, Maarten van Roozendaal, Golden Earring en Marco Borsato. Als producer en componist werkte Brandsen mee aan veel cd's.

Ook werkte de muzikant veel samen met Angela Groothuizen, met wie hij meerdere theatervoorstellingen maakte. Brandsen en Groothuizen wonnen in 2012 de Annie M.G. Schmidtprijs, de onderscheiding voor het meest indrukwekkende theaterlied van het jaar, voor het nummer Vinkeveen.

De toetsenist ontwikkelde de afgelopen tien jaar vooral zijn eigen projecten, zoals In De Steen, Ro & Paradise Funk en de laatste jaren de formatie Mell & Vintage Future. Hiermee toerde hij de afgelopen seizoenen door het land. De groep maakte donderdag bekend een aantal optredens te cancelen, maar noemde geen reden.

Brandsen gaf ook jarenlang les op de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. De crematie vindt in besloten kring plaats, laat zijn familie weten.