Clicky


Media: John Kerry treedt terug uit regering voor campagne Biden

Media: John Kerry treedt terug uit regering voor campagne Biden
14-01-2024 00:51 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry treedt terug uit de regering van president Joe Biden, schrijven Amerikaanse media. Volgens onder meer nieuwssite Axios en krant The New York Times wil hij zich gaan inzetten voor de campagne van Biden.

De 80-jarige Kerry werkte de afgelopen drie jaar namens Washington aan het tegengaan van klimaatverandering. Hij was de hoge diplomaat die namens Washington bijvoorbeeld de gesprekken voerde op klimaattoppen. Nu zou Kerry van mening zijn dat hij het klimaat het beste kan helpen door Biden herkozen te krijgen, schrijven Amerikaanse media.

Komende november hoopt Biden bij de presidentsverkiezingen een tweede termijn te krijgen. Hij lijkt het dan in een tweestrijd weer op te moeten nemen tegen de Republikeinse oud-president Donald Trump, die klimaat veel minder belangrijk vindt. Onder Trump trokken de Verenigde Staten zich terug uit het klimaatakkoord van Parijs, omdat het nemen van maatregelen te duur zou zijn. Biden bood daar later excuses voor aan en liet de VS meteen terugkeren toen hij aantrad in 2021.

Kerry heeft een lange politieke carrière en was eerder onder meer senator en minister van Buitenlandse Zaken.