Clicky


Boeing voert controles in fabrieken op na incident deurpaneel

Boeing voert controles in fabrieken op na incident deurpaneel
15-01-2024 16:20 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

ARLINGTON - Boeing gaat de vliegtuigen in zijn fabrieken beter controleren om een defect zoals eerder deze maand met het toestel van Alaska Airlines te voorkomen.

De geplaagde vliegtuigbouwer heeft een externe partij gevraagd om de kwaliteitscontroles te beoordelen en verbeteringen voor te stellen.

Ook stelt Boeing zijn fabrieken open voor klanten, om zo het fors gedaalde vertrouwen terug te winnen nadat het toestel van Alaska Airlines een noodlanding moest maken omdat het een deurpaneel was kwijtgeraakt.

Boeing vergroot ook het toezicht bij Spirit AeroSystems, zijn belangrijkste toeleverancier. Pas als de pluggen van de deurpanelen nadrukkelijk zijn gecontroleerd, mag het rompgedeelte naar Boeing worden verzonden. "Laat ieder van ons persoonlijke verantwoordelijkheid nemen en en ons inzetten voor dit belangrijke werk", schreef directeur voor verkeersvliegtuigen Stan Deal in een brief aan medewerkers waarin hij de veranderingen bekendmaakte.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaf Boeing afgelopen week al de opdracht om 171 Boeing 737 MAX 9-vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden, onder meer om ervoor te zorgen dat de inspectie verbetert.