Clicky


Bos Logistics breidt afhandelingsactiviteiten op luchthaven Zaventem uit

Bos Logistics breidt afhandelingsactiviteiten op luchthaven Zaventem uit
16-01-2024 10:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Bos Logistics, logistieke dienstverlener in de Benelux, heeft per 1 januari 2024 de afhandelingsactiviteiten op luchthaven Zaventem (België) uitgebreid door de overname van kantoorruimte en een warehouse van circa 3.500 m² van CEVA Logistics. De stap markeert een belangrijke mijlpaal in de strategie van Bos Logistics om klanten een totaalpakket te bieden voor de hele Benelux.

Overname medewerkers

De overgang van activiteiten naar Bos Logistics betekent ook dat de huidige warehousemedewerkers van CEVA overgaan naar Bos Logistics. Frank Bos Jr: “Met deze stap verwelkomen wij onze nieuwe collega’s en zien wij uit naar een verdere uitbreiding van onze activiteiten op Brucargo. Na de overname van Vanbever-Heymans ter versterking van onze transportactiviteiten krijgen wij nu ook een sterkere positie op het gebied van afhandeling en crossdocking van luchtvracht. Samen met het team in Zaventem verwachten wij de komende tijd onze dienstverlening te verbreden.”

Duurzame logistiek

Met deze uitbreiding is Bos in staat een totaalconcept in de Benelux aan te bieden. Niet alleen transport, maar ook neutrale afhandeling op de luchthavens. Voorheen vereiste dit mogelijk verschillende partijen of afzonderlijke boekingen, maar nu kunnen klanten profiteren van een naadloze en efficiënte oplossing onder één dak.

Frank Bos Jr: “Vanuit onze visie op data en duurzaamheid zie ik mooie kansen om logistiek vanuit een gateway concept door te ontwikkelen voor onze relaties. Data voor het sturen op efficiëntere goederenstromen en duurzaamheid met slimme consolidaties. Deze uitbreiding geeft een enorme boost aan onze ambities.”

Modern warehouse

De nieuwe locatie op de luchthaven Zaventem (Brucargo) bevindt zich op een A-locatie. Het omvat niet alleen voldoende kantoorruimte, maar beschikt ook over een modern warehouse van 3.500 m². Dit warehouse biedt diverse faciliteiten, waaronder Pharma & dangerous goods handling en een RTO-vergunning en TAPA-certificering.