Clicky


Doden Weiteveen man (38) en vrouw (44)

Doden Weiteveen man (38) en vrouw (44)
16-01-2024 18:05 | Binnenland | auteur Redactie

WEITEVEEN - De slachtoffers van het geweldsincident in Weiteveen zijn een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw beiden uit Weiteveen, meldt het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag.

Dinsdagochtend kreeg de politie een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg in Weiteveen. Een persoon werd aangetroffen in een auto, een ander nabij een woning. Bij dat incident is geschoten.

De politie heeft een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden in verband met het geweldsincident.

De politie is een groot onderzoek gestart en onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat daaraan vooraf is gegaan. In dat onderzoek wordt de verdachte gehoord en spreekt de politie met mogelijke getuigen.

Ook wordt sporenonderzoek verricht en kijken we naar de relatie tussen de slachtoffers en de verdachte. Dat zal zorgvuldig gebeuren, waardoor dat onderzoek enige tijd in beslag zal nemen. Wij zijn er mee bekend dat er sprake is van een al langer lopend conflict dat mogelijk verband houdt met deze zaak. De informatie die wij daar over hebben, maakt eveneens onderdeel uit van het strafrechtelijk onderzoek, meldt het OM. 

De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal vrijdag a.s. worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of hij veertien dagen langer vast blijft zitten of niet.